Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Černou rotu z Majdanu obvinili z masové vraždy: Putinova elitní jednotka měla zabít 39 lidí!

Autor: ČTK - 
24. února 2015
11:43

Rok po masakru na Majdanu se ukrajinským vyšetřovatelům podařilo zjistit totožnost všech příslušníků zvláštní roty policejní jednotky Berkut, kteří jsou podezřelí ze střelby do účastníků opozičních demonstrací v Kyjevě, předcházejících pádu režimu proruského prezidenta Viktora Janukovyče loni v únoru. "Černá rota" Berkutu má podle vyšetřovatelů na svědomí životy 39 demonstrantů a osm raněných; celkově si pád režimu vyžádal stovku obětí. Putin se tomuto tvrzení vysmál.

Z 23 podezřelých je podle prokuratury pět za mřížemi ve vyšetřovací vazbě: velitel jednotky a dva jeho podřízení byli zadrženi již loni na jaře, další dva příslušníky "černé roty" se policistům a agentům tajné služby podařilo dopadnout v pondělí, zbývajících 18 policistů je stíháno v nepřítomnosti.

Všichni jsou obviněni ze série trestných činů, sahající od překročení služebních pravomocí přes ztrátu služební zbraně až po masové vraždy. Při demonstracích na kyjevském Majdanu byla zabita zhruba stovka lidí. Ukrajinský prezident Petro Porošenko minulý pátek prohlásil, že stopy vyšetřování masakru z Kyjeva vedou k poradci ruského prezidenta Vladimira Putina. Moskva to označila za nesmysl.

Sám Putin v televizním rozhovoru ukrajinská nařčení na adresu Kremlu odmítl. „Je to naprosto úplná hloupost, natolik vzdálená skutečnosti, že se lze jen divit, odkud se vzala,“ prohlásil a doporučil ukrajinským politikům větší obezřetnost v tvrzeních, s kterými se pokoušejí vyrukovat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

japos22 ( 24. února 2015 19:45 )

Pěkně napsáno, pro některé jednodušší to bude ale moc složité

ninka64 ( 24. února 2015 19:14 )

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/2072-novinar-odhaluje-sokujici-skutecnosti-z-ukrajin y-falesne-miliardy-dolaru-a-mrtvi-agenti-cia

ninka64 ( 24. února 2015 19:13 )

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/2072-novinar-odhaluje-sokujici-skutecnosti-z-ukrajin y-falesne-miliardy-dolaru-a-mrtvi-agenti-cia

japos22 ( 24. února 2015 19:10 )

Pusť si večerníček

japos22 ( 24. února 2015 19:07 )

Řekni ještě něco chytrého

Zobrazit celou diskusi