Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zkáza v Doněcku: Minometná palba zabila na zastávce 13 lidí

Autor: ČTK, ljš - 
22. ledna 2015
09:12

Při zásahu tramvajové zastávky v Doněcku minometnou palbou zahynulo dnes ráno na jihu města 13 lidí a desítky byly zraněny. Oznámili to separatisté. Palba byla údajně vedena z minometu umístěného na korbě dodávky. Po explozi začal hořet i projíždějící trolejbus.

Podle agentury TASS na místo tragédie přijel šéf povstalecké Doněcké lidové republiky Alexandr Zacharčenko. K minometnému útoku došlo v Kuprinově ulici v Leninově obvodě jižně od městského centra.

Nové civilní oběti si bojové operace v Doněcku vyžádaly jen několik hodin po ministerské schůzce v Berlíně, kde bylo údajně dosaženo pokroku v jednání o urovnání ukrajinského konfliktu.

Ministři zahraničí Ruska, Ukrajiny, Francie a Německa se dohodli na stažení těžké výzbroje z linie fronty a potvrdili platnost demarkační čáry, která byla dojednána už počátkem září při jednání v běloruském Minsku.

Podle dosažené dohody by z fronty měly být do vzdálenosti 15 kilometrů staženy zbraně o ráži vyšší než 100 milimetrů. V případě Doněcku by to znamenalo, že z města bude vyvedena těžká výzbroj včetně některých minometů.

jarda304 ( 22. ledna 2015 13:07 )

povstalci oznámili, že zajali diverzní skupinu kyjevských nácků, která střílela po té autobusové zastávce a zabila ty civilisty

jete ( 22. ledna 2015 12:33 )

...řekla bych,že Ukrajinci střílí klidně do svých.Hlavně aby ušák do toho mohl strkat čumák

sars ( 22. ledna 2015 11:18 )

 Sto tisíc Ukrajinců pomalu utíká do EU včetně ČR, která se stane jejich cílovou stanicí.

sars ( 22. ledna 2015 11:17 )

 Do měsíce bude druhý majdan, Porosenko není dobrý válečník, situaci nemá vůbec pod kontrolou. Vyhlásili mobilizaci a rekruti ze západní Ukrajiny zdrhli do Ruska, jak ironicke. Měl se držet čokolády.

sars ( 22. ledna 2015 11:12 )

 Zase frčí stara dobrá ukrajina, Islamisti splaskly, dlouho nebyla ebola.

Zobrazit celou diskusi