Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Boje na Ukrajině eskalují: Proruští separatisté sestřelili vrtulník, pilot včas vyskočil!

Autor: shp - 
25. dubna 2014
13:04

Boje na Ukrajině pokračují a nevypadá to, že by v brzké době ustaly. Na letišti u Kramatorska na východě Ukrajiny dnes dokonce vybuchl vrtulník, patrně po ostřelování stroje proruskými separatisty. U Oděsy na jihu země zase hozený granát zranil sedm lidí včetně policisty.

O letiště se v uplynulých dnech bojovalo, než jej opět ovládli ukrajinští vojáci. Ukrajinské vedení ohlásilo, že speciální jednotky zcela odřízly od přísunu posil nedaleké město Slavjansk, jež ovládají vzbouřenci. Přímý útok se však prý nechystá.

„Máme informaci, že na letišti v Kramatorsku vybuchl vrtulník Mi-8. Podle předběžné verze byl stroj během ohřívání motorů před vzletem ostřelován,“ citovala agentura vojenského experta Dmytra Tymčuka.

Incident si podle něj nevyžádal oběti, protože velitel stačil vyskočit z vrtulníku ještě dříve, než explodoval. Místní média v Kramatorsku informují o několika silných explozích na letišti a následném požáru v důsledku vznícení vrtulníku a munice.

Podle listu Ukrajinska pravda, odvolávajícího se na velitele "protiteroristické operace", generála Vasyla Krutova, vrtulník zničil odstřelovač zásahem do nádrže s palivem. Velitel stroje pak vyvázl se zraněním.

Jiný incident se časně ráno odehrál u kontrolního stanoviště ukrajinských sil u Oděsy na jihu země, kde údajně ruční granát, vyhozený z jedoucího automobilu, zranil sedm lidí, včetně policisty.

Místní přívrženci prozápadního kyjevského režimu vybudovali v okolí černomořského přístavu podobných kontrolních stanovišť několik, aby zabránili příchodu proruských separatistů z nedalekého Podněstří, ruskojazyčného regionu, který se odtrhl od Moldavska.

_banderas ( 25. dubna 2014 23:20 )

anka , jsi opět vedle jako jedle, radši nepiš, ale je , aspoň trochu svoboda slova a já díky tobě vím, jací lidi kolem mě žijí. Díky za tu ubohost.

_banderas ( 25. dubna 2014 23:16 )

kkkasstr, tys byl boorec, zvláštní a máš i zdravé názory.

_banderas ( 25. dubna 2014 23:14 )

eliško, kam se odvoláš a rozhodneš ze své vůle, když zjistíš, že ti letadla NATO práškují ovzduší a vše dýcháš, jíš a piješ? Nevěříš CHEMTRAILS? Je to realita, mrkni na internet.

_banderas ( 25. dubna 2014 22:47 )

wanzdi, myslela jsem, že jsi myšlenkově jinde, ale chápu, že tě ovlivnila lživá propaganda našich médií i politiků, je to úplně opačně.Z naší brandže jsem možná jediná, kdo se touto problematikou zabývá, nemají čas a závěry mají pouze z televize, ty lživé, takže do jisté míry se plán USA a EU povedl na rovině lživé informovanosti.

_banderas ( 25. dubna 2014 22:37 )

cid, moc a velmi správně napsáno, má slova, taky tak vnímámám celou situaci, schyluje se k 3.sv. válce, my to odserem díky naší vládě, která pohunkuje EU a USA i s naším prezidentem Zemanem, nevím, co tam dělá, když to nevidí? A pokud jo, pak skončí jak my. Ve válce, je nejvyší čas Zemane, zapnout mozek, kterého jsem sivážila, ikdyž ne tak proevropsky, ale aspoň pro náš národ. Když jsem vás volila v 2. kole, volila jsem to menší zlo, tak mě nezklamta, vylezte z opojení moci a jednejte více než Klaus, kterého si vážím za jeho názory a jde proti zdi, Zemane, jděte taky proti zdi, jinak u trochu myslících lidí skončíte! A je nás víc než dost.

Zobrazit celou diskusi