Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vladimir Putin: Kdybych se topil, Obama by mě zachránil. Nepokoje však pokračují

Autor: tp - 
19. dubna 2014
09:31

Jako obvykle promluvil Putin k otázkám národa ve čtvrtek při televizní debatě. Zazněla slova o Krymu, Ukrajině i USA. Něčím ale ruský prezident překvapil. Například konečně přiznal, že na Krymu působili Rusové, a po dotazu šestileté Albiny řekl, že Obama je dobrý člověk, ačkoli spolu nemají blízký vztah.

Přiznal, že na Krymu byli Rusové, kteří podporovali občany snažící se o odtržení od Ukrajiny. "Při rozhovorech se svými zahraničními kolegy jsem se netajil tím, že naším úkolem je zajistit svobodné vyjádření vůle obyvatel Krymu. Proto jsme museli přijmout nezbytná opatření… a proto za zády sil krymské sebeobrany stáli naši vojáci a jednali velmi korektně, rozhodně a profesionálně," řekl Vladimir Putin (61). Toto vyjádření však odporuje všemu, co dříve říkal o ruských jednotkách, které na Krymu (ne)působily.

Popírání účasti na protestech ve východní Ukrajině je tedy opět pro Západ jen spekulací. "To všechno je nesmysl. Na Ukrajině nejsou žádné ruské jednotky, žádní ruští instruktoři. Jsou to všechno místní lidé, hospodáři země, akorát sundali masky. Bojí se o svou budoucnost, o budoucnost svých dětí," řekl Putin odhodlaně a rázně!

Na závěr debaty ale Putina i všechny přítomné rozesmál a zároveň potěšil dotaz malé šestileté Albiny, která se zeptala, jestli by jej (Putina) zachránil Barack Obama (52), kdyby se topil?! "Nechci se topit," řekl rozesmátý Putin na začátek. "Mimo mezivládní vztahy existují také určité vztahy osobní, nemyslím si, že mám blízký osobní vztah s Obamou. Ale zato si myslím, že Obama je odvážný a dobrý člověk a určitě by mě zachránil," prohlásil na konec debaty.

Debata však nezodpověděla žádné další otázky, které trápí Ukrajinu a západní státy. Umístění amerických vojáků v Polsku a vojenské přípravy Evropy na možný střet s Ruskem stále pokračují. Kromě USA plánuje do Polska vyslat jednotky i NATO, jelikož situace na Ukrajině je stále vyhrocená a Kyjev nezvládá řešit všechny problémy na svém území. Svět pobouřila také zpráva, že v Doněcku proruští radikálové rozdávali registrační lístky Židům před synagogami. Klidná situace na Ukrajině je tedy stále v nedohlednu.

ninka64 ( 3. června 2014 23:00 )

Obama je jen trapná figurka na šachovnici, kterou pohybuje zbrojařská lobby USA.

ninka64 ( 3. června 2014 23:00 )

Obama je jen trapná figurka na šachovnici, kterou pohybuje zbrojařská lobby USA.

4rek ( 9. května 2014 16:17 )

Jak to tak sleduji, tak si myslím, že se Putin v Obamovi tragicky mýlí.

czrus ( 19. dubna 2014 21:32 )

HDE STE CESI ??? KUKAM TADI TV KANAL MUZYKA 90 V MOSKVE KONCERT ! SOU TAM S CELIHO SVETA ! http://www.glaz.tv/online-tv/yu-tv

czrus ( 19. dubna 2014 21:11 )

budis met moznost zazit takovyj zivot ! hdis jdes do opchodu se vyplatou manzela kteru budes cekat 3 mesicu , a pak za ten jeho plat muzes kupit inom 5 chleba , a na spinavy parki uz nebudes mit penize ......... tak mne potom napis poslju te 10 dolara

Zobrazit celou diskusi