Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ruská armáda na Krymu: Propustila všechny zadržované ukrajinské vojáky

Autor: shp, ČTK - 
27. března 2014
07:31

Už bylo na čase! Ruská armáda dnes propustila všechny ukrajinské vojáky a důstojníky internované během násilného obsazení vojenských objektů na Krymu. Zprávu ukrajinských médií potvrdilo velení ruských jednotek. Z vazby byli propuštěni čtyři poslední ukrajinští důstojníci, část propuštěných ukrajinských vojáků už během noci dorazila do Kyjeva.

Ruská agentura ITAR-TASS dnes zveřejnila zprávu vojenských vyšetřovatelů, podle níž byli čtyři důstojníci ukrajinské armády podezřelí z napomáhání terorismu. Podle ukrajinské agentury Unian šlo o velitele simferopolského vojenského letiště Belbek plukovníka Julije Mamčura, zástupce velitele ukrajinské černomořské flotily generálmajora Ihora Vorončenka a dva důstojníky z feodosijské brigády vojenského námořnictva, majora Rostislava Lomtěva a podplukovníka Dmytra Deljatnyckého.

Ruské podezření z terorismu se ale během výslechů nepotvrdilo a čtveřice byla propuštěna na svobodu. Úřadující ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov ve středu v parlamentu prohlásil, že vojáci, kteří se nezpronevěřili vojenské přísaze a projevili statečnost, budou vyznamenáni.

Otázka ukrajinské výzbroje na Krymu zůstává podle kyjevských médií otevřená. Velení ukrajinské a ruské armády o případném převozu výzbroje na pevninu jedná, rozhodnutí ale zatím nepadlo. Rusko se na Krymu zmocnilo všech vojenských objektů, komanda ruské námořní pěchoty obsadila i všechny ukrajinské bojové lodi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kkkastr ( 28. března 2014 14:31 )

Zase jsi nenašel žádnou práci lemple?

namoroman ( 28. března 2014 00:18 )

santixkauz- největší tapetář na diskusích Blesku, slouha Míry Kraďouska, zblblík ze Startreku, který bydlí v největším brlohu podpalubí na úplném konci (zádi) lodě Enterprise odkud vystřeluje exkrementy celé posádky do diskuse, lebedí si v tom, že nepoužívá ochranné pomůcky a do žumpy se potopí a dýchá tam žábrami, kterými cedí tu hnědou hmotu a využívá je jako kostice velryby k výživě svého organismu. Proto podle toho jeho výplody vypadají a smrdí tak jako lži které plodí TOP09 a ODS . Kalous je jeho vzor - převlečkabátnictví, restitucí církve, černopedofilní svatouškovství, zlodějiny, křiváctví, šmejdovina a závist - základní vlastnosti a předpoklady vlezdopr-delismu a servility hnusných lhářů blbů santabuzenkauzů Kalouskovců

namoroman ( 28. března 2014 00:14 )

Ty jsi trouba ... Pane jo, Ty máš dost

kkkastr ( 27. března 2014 23:08 )

On je zblblej ze sci-fi, myslí si že je to pravda

kkkastr ( 27. března 2014 23:06 )

Ale ty jsi taky zloděj příživník kterému se nechce pracovat a necháš se živit z dávek. Proto se těch komančů tak bojíš že by byl zákon o povinnosti pracovat, viď, lemple?

Zobrazit celou diskusi