Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Okupační ruská armáda: Potvrdila manévry na hranicích s Ukrajinou!

Autor: shp, ČTK - 
13. března 2014
08:21

Konečně přiznali barvu! Ruská armáda potvrdila zvýšenou aktivitu svých jednotek při ukrajinských hranicích. Cvičení probíhá v Rostovské, Belgorodské, Kurské a Tambovské oblasti, první tři sousedí s Ukrajinou. Cílem manévrů je podle prohlášení ministerstva obrany všestranná prověrka koordinace jednotek s následným plněním cvičných bojových úkolů v neznámém prostředí.

Manévry prý potrvají do konce března. Intenzita polních operací při hranicích s Ukrajinou se zvyšuje, uvedlo ruské ministerstvo. Zapojily se do nich motostřelecké, dělostřelecké a tankové útvary, které byly do postavení z míst trvalé dislokace dopraveny po vlastní ose, ale i s využitím železniční a letecké dopravy.

Jednotky se podle informace ruského ministerstva cvičí v přesunech vojenské techniky v neznámém prostoru, v opevňování zaujatých pozic a v organizaci rozvědné činnosti. Zvláštní pozornost je prý věnována utajeným přesunům a maskování.

Vojska se cvičí ve vedení různých typů boje, v řízení pohybu jednotek a palby a snaží se postupovat překvapivě a zmást protivníka. Závěr cvičení bude patřit ostrým střelbám a řízení dělostřelecké palby, uvedlo ministerstvo.

Rostovská, Belgorodská a Kurská oblast bezprostředně sousedí s Ukrajinou, Tambovská oblast je od ukrajinských hranic vzdálená asi 250 kilometrů. O početních stavech vojsk zapojených do cvičení se ruské ministerstvo nezmiňuje.

Prezident Vladimir Putin, který je vrchním velitelem ruské armády, po zostření vnitropolitického konfliktu na Ukrajině nařídil bleskovou, předem neoznámenou prověrku jednotek západního a centrálního vojenského okruhu. Manévry začaly koncem února, po týdnu Putin oznámil, že všechna vojska dostala příkaz k návratu do kasáren. Současně s tím probíhaly manévry raketových vojsk u jihoruské Astrachaně.

V ruských sociálních sítích se v noci na dnešek objevily zprávy a fotografie zachycující pohyby těžké ruské vojenské techniky v pohraničních regionech.

kkkastr ( 14. března 2014 18:51 )

Zbabělí a věčně zadlužení amíci se bojí bohatého a silného Ruska. Za celou svou dobu byli schopni zaůtočit jen na slabší státy a většinou prohráli aby pak mohli natáčet hloupoučké filmy typu Rambo. O celém vývoji západního světa svědčí Mnichovská zrada, kolaborace Frantíků a až fašisty Rus hnal tak najednou zaůtočilo i USA protože vědělo že fašoun nemá sílu. Hospodářská a morální krize má jméno USA

1940 ( 14. března 2014 18:42 )

Kam až jsme to spadli, že svobodná objektivní média svým plčením podporují takovou akci ? Fuj……http://www.youtube.com/watch?v=b5vqlCeNuPU

eliska963852 ( 14. března 2014 18:22 )

Jsem ráda, že jsme v NATO.

kkkastr ( 14. března 2014 15:46 )

Největší americkej anální alpinista-santixkauz

suov ( 14. března 2014 09:03 )

Andělka je tvoje manželka, blboune?

Zobrazit celou diskusi