Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putinův kámoš z motorkářského gangu: Nechte Ukrajince, ať si problémy vyřeší sami a bez západu!

Autor: lvi - 
8. března 2014
05:21

Revoluce rozdělila Ukrajinu a mobilizovala Rusko. K situaci, která se mění doslova každou hodinou, se vyjadřuje kde kdo. Nyní znovu jeden z blízkých kamarádů ruského prezidenta Vladimira Putina, šéf motorkářského z gangu Night Wolves Alexandr Zaldostanov s přezdívkou Chirurg.

V exkluzivním krátkém videointerview pro server Bild.de se vyjádřil ve smyslu nepřímé podpory svého prezidentského kamaráda Putina. „Myslím si, že západu nepřísluší se vměšovat do konfliktu na Ukrajině,“ řekl Chirurg a dál se spíše věnoval aktuálnímu konfliktu na Krymu, kam před časem jeho gang přijel pomoci tamní ruské menšině a prorusky orientovaným Ukrajincům.

„Je jedno, jestli jde o Krym nebo přímo Sevastopol. Nechte lidi, ať se svobodně rozhodnou o své budoucnosti. Jestli bude referendum, nechte je. Prosím, chci jen říct a poslat vzkaz ve smyslu, ať se západ drží dál a nechá na místních, jak chtějí žít,“ uzavřel Chirurg.

Už před časem se přitom Zaldostanov nechal slyšet, že členové Night Wolves jsou připraveni na Krymu bojovat. „Nechceme, aby se to, co se stalo v Kyjevě, stalo i tady. Nechceme, aby se nacisti a banderovci chopili moci i tady. Pokud máme bojovat, budeme bojovat vším, co nám přijde pod ruku,“

Už před časem se přitom Zaldostanov nechal slyšet, že členové Night Wolves jsou připraveni na Krymu bojovat. „Nechceme, aby se to, co se stalo v Kyjevě, stalo i tady. Nechceme, aby se nacisti a banderovci chopili moci i tady. Pokud máme bojovat, budeme bojovat vším, co nám přijde pod ruku.

Gang Night Wolves jsou největší motorkářský ruský klub v bývalých sovětských státech. Mají více jak 5 000 členů. Podle jejich slov kde jsou Vlci, je Rusko.

Rozdávali balíčky proruským milicím

Klub je považovaný za velmi vlastenecký. V sobotu organizovali Vlci hromadnou jízdu ze severovýchodu Ukrajiny skrz rusky mluvící regiony až ke Krymu. Po cestě rozdávali balíčky proruským milicím.

Motorkářský gang už léta obdivuje sám ruský prezident Putin. S oblibou se účastní jejich srazů a přehlídek. V roce 2012, když se měl setkat se svým ukrajinským protějškem, tehdy ještě neochvějně vládnoucím Janukovyčem, ho Putin nechal čtyři hodiny čekat, protože zrovna „tančil s vlky“.

zabibol ( 10. března 2014 19:14 )

Ruský účet Ukrajině: miliony a miliony zavražděných Ukrajinců. Co ještě rusáci chtějí. Proč nedají nikomu pokoj. Zachvačici.

krupan10 ( 8. března 2014 13:24 )

kdo tě platí : hovado Kalousek nebo degen Karl

krupan10 ( 8. března 2014 13:21 )

svatá pravda

krupan10 ( 8. března 2014 13:19 )

sám jsi vypatlanej buzík, koukám nejlepší žák profesora Putny

krupan10 ( 8. března 2014 13:18 )

tak si uvaž šátek a jdi do řiti

Zobrazit celou diskusi