Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ukrajina a černý humor: Kreslíři se na krizi na Krymu pořádně vyřádili! Jak ji zobrazují?

Autor: pom - 
4. března 2014
20:21

Na Ukrajině zrovna nepanuje situace k popukání, kreslířům a milovníkům černého humoru jde ale na ruku. Vždyť jak jinak situaci odlehčit, než si z ní udělat legraci. Jaké kreslené vtípky o Ukrajině a Rusku kolují po sociálních sítích?

Ruská vojska, mobilizace ukrajinské armády, strach z války... Taková je situace na Krymu. Nic, co by chtěl člověk zažít. Ne všichni si ale tamní situací lámou hlavu. Naopak!

Jak jinak totiž vyslat do světa povzbudivé zprávy, než humorem! A tak se kreslíři začali činit a pro milovníky černého humoru připravili přehlídku těch nejdrsnějších karikatur a vtípků, prostřednictvím nichž ukazují svůj pohled na svět. A nutno říci, že je leckdy výstižnější než sáhodlouhé politické komentáře.

olkl ( 24. června 2014 13:34 )

Desatero správného Rusa 1) Rus nejezdí západními – kapitalistickými vozy! Máte přeci Lada, VAZ, GAZ, ZIL… 2) Rus nenosí západní oblečení a doplňky! Žádný Vuitton, Armani, Dolce Gabana…máte své onuce, holínky, maskáče, ušanky… 3) Rus odmítá kapitalistickou měnu! Žádné Dolary a EUR…máte svůj silný Rubl na věčné časy a nikdy jinak! 4) Rus odmítá jídlo a nápoje ze Západu! Již nikdy Plzeňské pivo, Francouzský koňak, hovězí steaky či vepřové pečeně…máte rybu, butrbrot a Stolichnuyu 5) Rus nekouří imperialistické americké cigarety! Žádné Marlboro, pouze machorku! 6) Rus nejezdí na západní dovolené! Máte svůj ukradený Krym s Artekem a moře pro utužení zdraví je doporučováno zvláště Severní moře. 7) Rus nepoužívá západní mobilní telefony! Pouze typy Elektronika, za odměnu lux. verze z Číny. Hlavně nezapomenout – Pozor, nepřítel naslouchá! 8) Rus nepoužívá internet, západní štvavé sociální sítě jako Facebook a nejlépe vůbec žádné PC, vyvinuté a vyrobené v EU či USA. Také jejich špiónské programy nepoužíváme…žádný MAC či Windows…sami sdelaete ili skopiruete. 9) Rus neposlouchá západní hudbu! Máte Alexandrovce či Pugačevu…Kupujete jen vaše (na černo ukradená) CD, aby imperialisté nebohatli! 10) Rus nesleduje západní filmy, máte dostatek velkolepých režisérů a děl! Nikdy by si nekoupil originální (nevypálené) DVD a nepodpořil západního autora ! Opatrnosti je třeba i u filmů Sovětské produkce (např. Vlk a zajíc), aby hrdina nekouřil, nepil a nemluvil sprostě. Bůh s vámi, tovarisci!

keep.smiling ( 6. března 2014 09:50 )

nejvíc mně vadí, že si ti naši poslanci, vláda, novináři a všichni ti pohůnkové ať napravo či nalevo myslí, že český člověk je pitomec. A že jako idiot uvěří všem těm lžím a propagandě.

keep.smiling ( 6. března 2014 09:49 )

keep.smiling ( 6. března 2014 09:48 )

keep.smiling ( 6. března 2014 09:48 )

podle naši vlády, i podle poslanců je naprosto v pořádku strhnout vládu, střílet, ničit a vyvolávat nepokoje? měli bychom se té naši vládě zavděčit a to samé zde spáchat i my, čeští občané zde.

Zobrazit celou diskusi