Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Celníci odhalili plagiáty za milion korun

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
24. srpna 2008
08:52

Celníci zajistili v pátek v městské tržnici ve Vejprtech na Chomutovsku 442 kusů nelegálního zboží. Plagiáty objevili ve dvou stáncích.

Škoda způsobená majitelům ochranných známek a autorských práv je odhadnuta na více než milion korun, informoval dnes ČTK mluvčí ústeckého celního ředitelství Jiří Nejedlý.

Kontrola byla podle Nejedlého zaměřena na dodržování zákona o ochraně spotřebitele. "Nalezli jsme textilní výrobky, obuv, galanterii či hodinky, které zjevně porušují některá práva duševního vlastnictví. Poškozeni byli například výrobci značek Adidas, Armani, Diesel, Puma, Dolce Gabana, Gucci, Chanel, Lacoste, Levi Strauss, Nike, Tweety a další," uvedl Nejedlý.

Kontroloři odhalili ve vystavených proutěných koších a batozích i téměř 7000 kusů cigaret označených ukrajinskými kolky. Stát by jejich prodejem přišel na daních o bezmála 21.000 korun.

"Kromě správního řízení čelí prodejce podezření ze spáchání trestných činů porušení předpisů o nálepkách k označení zboží a porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu," doplnil Nejedlý.
Před týdnem celníci prověřili na Chomutovsku i tržnici v Loučné pod Klínovcem. Objevili nelegální zboží za více než dva miliony korun.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání