Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Škrlovou za ´Aničku´ nepotrestají

Autor: Ondřej Požár, Miroslav Homola - 
20. srpna 2008
15:28

AKTUALIZOVÁNO: Soudem a úřady posvěcená hra dospělého na nezletilé dítě není trestná! Vyplývá to ze středečního verdiktu Krajského soudu v Brně.

Ten potvrdil, že když se vystudovaná hudební skladatelka a klíčová postava otřesné kuřimské kauzy týraných chlapců Barbora Škrlová (33) vydávala loni v květnu v Klokánku za Aničku Mauerovou (13), nespáchala tím zločin poškození cizích práv!

Stejně tak je nevinná i Kateřina Mauerová (35), která své schovance pomohla loni v noci na 12.května z dětského azylového zařízení uprchnout. Obě ženy zprostil obžaloby v květnu Městský soud v Brně. Proti osvobozujícímu verdiktu se ale státní zástupkyně odvolala. Marně! Krajský soud dnes její odvolání po půlhodinovém jednání zamítl. A v přítomnosti obou obžalovaných žen tak potvrdil zprošťující ortel.


Žalobkyně tvrdila, že městský soud pochybil, když Škrlovou i Mauerovou zbavil viny. „Rozhodnutí soudu přece nemůže být v rozporu se zjištěnými důkazy a trpět nelogičnostmi, což se stalo v tomto případě. Obě obžalované jsou vysokoškolsky vzdělané ženy a dobře věděly, co dělají. Barbora už při nástupu do Klokánku věděla, že uteče. To pak vyvolalo lavinu událostí a policejní pátrání. Média spekulovala o okolnostech jejího útěku. Obě ženy prostě sehrály komedii!“ zlobila se státní zástupkyně.

Narážela přitom i na fakt, že novou identitu Škrlové loni v březnu přidělil soud. Brněnská soudkyně Jaroslava Rezová totiž Barboře přidělila nové jméno Anna Mauerová a datum narození 2.12.1993 a svěřila ji do péče obžalované matky týraných chlapců Kláry Mauerové (31). A moc nechybělo a dospělá žena by tehdy dostala z matriky i rodný list, vystavený na zmíněnou nezletilou dívku! Je přitom jasné, že už loni v březnu ženy soudkyni Rezovou podvedly, protože Aničku při opatrovnickém řízení zahrála Kateřinou „půjčená“ dcera herce Viktora Skály Marie (14).

Obhájci obžalovaných dnes naopak svorně tvrdili, že útěkem z Klokánku nebyl spáchán žádný trestný čin a Klokánek tím nebyl nijak poškozen. „Nechápu, proč vůbec Klokánek podával trestní oznámení,“ kroutil nechápavě hlavou obhájce Škrlové Richard Novák. Jeho kolega Pavel Holub zase naznačil, že žalobkyně podala formální odvolání jen kvůli medializaci kauzy Kuřim.

Více o Barboře Škrlové čtěte zde.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání