Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Turkova přítelkyně přišla o vlastní děti

Autor: Ondřej Požár, Miroslav Homola - 
23. července 2008
10:32

Kauza týraných dětí z Kuřimi má další nepřímé oběti. Tentokrát to jsou dvojčata – pětiletí kluci Markéty Stejskalové, kterým soudkyně Zdeňka Mádrová zakázala styk s matkou.

Jejich matka totiž žije i s chlapci v jedné domácnosti s Janem Turkem – mužem, kterému hrozí za brutální týrání až 12 let.

Byl to právě Turek, jenž měl v chatě u Brna odporným způsobem týrat bratry Ondřeje a Jakuba. "Poté, co Klára Mauerová nezvládla vyříznout Ondřejovi kus masa z hýždě, který měl sníst, přijeli Jan Turek a Jan Škrla. Děti bili, pálili, Ondřejovi vyřízli z hýždě kus tkáně…," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Turek se měl také podílet na zavírání synů Kláry Mauerové do psích klecí a jiných způsobech mučení. Muž vyšetřovaný na svobodě obvinění popírá. Přiznal ale, že klece skutečně sehnal, i když prý netušil, za jakým účelem. Otec dvojčat se o zákaz styku svých synů s matkou postaral hned na počátku vyšetřování v září 2007, kdy kluky po návštěvě nevrátil.

"Obrátila jsem se tehdy na sociálku a policii, a nikdo nepomohl. Teprve později mi soudkyně dovolila setkání se syny čtyři hodiny týdně. Já sama jsem však nikdy nebyla ani vyslechnuta v souvislosti s kauzou týraných dětí," stěžuje si Turkova přítelkyně.

Dne 23. 7. 2008 soud opět rozplétal kuřimskou kauzu. Více se dočtete zde a zde.

Bývalý člen skautského oddílu Mravenci vypovídal o homosexualitě Josefa Škrly. Více zde.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání