Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lupič přepadl v Liberci bezpečnostní agenturu

Ilustrační foto - zbraň
Ilustrační foto - zbraň  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, pak - 
10. června 2008
14:00

Ozbrojený lupič přepadl v úterý dopoledne v Liberci posádku bezpečnostní agentury Fenix. Vybral si chvíli, kdy obsluhovala bankomat u obchodního domu Korint v Broumovské ulici.

Pachatel měl pistoli. Při potyčce sice vyšel ze zbraně ostrahy výstřel, ale nikoho nezranil. Lupič nakonec utekl, aniž získal peníze, řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

"Jeden z pracovníků bezpečnostní agentury byl u bankomatu a druhý seděl v autě. Maskovaný lupič k němu přisedl a se zbraní v ruce mu vyhrožoval," dodala Suchánková.

Pracovník Fenixu se zločincovi bránil a při potyčce mezi nimi zazněl jeden výstřel. Náboj proletěl oknem auta a nikomu neublížil. Podle asistentky ředitele Fenixu Lenky Lexové vypálil ze své zbraně zaměstnanec bezpečnostní agentury.

Lupič pak nasedl do auta a ujel. "Zaměstnanci na útok reagovali stanoveným a nacvičeným způsobem,  profesionálně odvrátili útok za užití střelné zbraně způsobem,  který neohrozil životy ani zdraví nezúčastněných osob.  K odcizení hotovosti, ani k porušení interních směrnic a postupů, nedošlo," uvedla Lexová.

Asi pětadvacetiletý pachatel měřil okolo 170 centimetrů. Na sobě měl bílé tepláky, barevnou košili a bílé botasky. Přes obličej si ovinul žlutý šátek, hlavu si kryl plátěným kloboukem a oči brýlemi. Při pátrání po pachateli prosí policisté o pomoc případné svědky přepadení.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání