Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pracoval jsem pro otrokáře

´Od Jiřího Adama jsem se distancoval,´ říká majitel brněnského pneuservisu George Gheorghe (57).
´Od Jiřího Adama jsem se distancoval,´ říká majitel brněnského pneuservisu George Gheorghe (57).  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
2. června 2008
14:14

Majitel brněnského pneuservisu George Gheorghe (57) znal novodobého otrokáře Jiřího Adama (77) čtrnáct let. Také pracoval na poli v Mikulově. Ale ze skupiny odešel před 12 roky.

"Od té doby se od Adama distancuji," řekl dnes Blesku vyznavač Poselství Grálu George.

Tomu muž obžalovaný z obchodování s lidmi pomohl jako léčitel. "Dělal jsem tehdy karate a přehnal jsem to. Trpěl jsem dehydratací, ochořel jsem. A Jiří Adam, který se tehdy jmenoval Havlík, mi pomohl různými čaji a dostal mě z toho. On ty schopnosti tenkrát měl," vypráví Gheorghe.

Adam se k němu choval jako přítel. "Byl moudrý, spravedlivě přísný. Dostal jsem tehdy do ruky Poselství Grálu. To je čisté učení, které bohužel lidi jako Adam nebo Škrla svým odštěpením dají tmavou náplast," míní podnikatel.

I on pracoval na domě v Brně-Ivanovicích a jezdil okopávat mikulovskou vinici. "Na pole jsem jezdil o víkendech. Zpět do Brna jsem se vracel až kolem půlnoci. Nikdy jsem v Mikulově nespal," vysvětluje George.

Pak podnikal a měl méně času. "Ale spíš jsem vycítil, že tam bylo víc práce a málo duchovního vývoje. Proto jsem odešel," zdůvodnil opuštění skupiny.

Rozhodně popírá, že by Adam v jeho přítomnosti ženy bil nebo kopal. "Nebylo tam ani žádné sexuální zneužívání. Na to ani nebyl čas! A já bych byl první, kdo by sjednal nápravu, kdyby se tam něco takového dělo," zdůraznil Gheorghe.

A potvrdil, že ženy v menstruaci označovaly svůj díl pole fáborky. "To mělo spíš duchovní podtext," dodal podnikatel.


Lékaři tají Adamův stav i soudu
Soudní vyšetřování na svobodě stíhaného novodobého otrokáře Jiřího Adama (77), který leží ve vážném stavu na ARO v Nemocnici Břeclav, se komplikuje. „Faxem jsem do nemocnice odeslal žádost o zprávu, jaký je zdravotní stav obžalovaného. Bohužel vedení nemocnice nesouhlasí s poskytnutím těchto údajů soudu. To celou věc hodně ztěžuje,“ posteskl si krajský soudce Pavel Göth. Všechny tři brněnské nemovitosti, kde se dlouhé roky Adam s podmaněnými ženami zdržoval ve »společné domácnosti«, působily včera opuštěně. Nikdo neotvíral ani v domě v Košínově ulici v Brně-Králově Poli, který Jarmila M. (52) na vůdce zvrhlé sekty přepsala. Trýznitel jí ale barák vrátil poté, co na něj její matka Jarmila H. (78) podala trestní oznámení.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání