Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na tyrana pracovaly i děti?

Autor: František Prachař, Ondřej Požár - 
31. května 2008
05:00

Odštěpená sekta Svatého Grálu Jiřího Adama prý zneužívala na práci i děti! Reportérům Blesku to potvrdili sousedé. To, co se v Sadové ulici v Mikulově děje, viděli téměř denně. Profil otrokáře, jenž dokázal ovládnout své ovečky, je tak čím dál otřesnější. Nová fakta o tom přinese Nedělní Blesk. Ten jako jediný našel příbuzné Adamovy tchyně, kterou údajně s ženou Janou utrápili k smrti.

Nejen pět "otrokyň"! Do domu s přilehlou velkou zahradou podle nich ještě před dvěma lety – tj. do doby, kdy se Adamem začala zabývat policie – s rodiči jezdilo i několik nezletilých dětí.

Pracovaly spolu s dospělými i ve vinohradu, spaly v dřevěných chatkách na zahradě a spolu s ostatními se i stravovaly. A jak probíhá vyšetřování? Komplikuje se! Jiří Adam leží ve vážném stavu na ARO v Nemocnici Břeclav. "Faxem jsem do nemocnice odeslal žádost o zprávu, jaký je zdravotní stav obžalovaného. Bohužel vedení nemocnice nesouhlasí s poskytnutím těchto údajů soudu. To celou věc hodně ztěžuje," posteskl si Blesku krajský soudce Pavel Göth.

Související články naleznete zde.

Blesk znovu navštívil všechny adresy, kde se dlouhé roky Adam s podmaněnými ženami zdržoval ve "společné domácnosti". Ženy ale zmizely, všechny domy působily opuštěně...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání