Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Domažlicku se vařil pervitin

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
29. května 2008
14:51

Už čtvrtou varnu pervitinu odhalili a zlikvidovali od letošního března kriminalisté na Domažlicku.

Po několikaměsíčním sledování ve středu zadrželi v rodinném domě ve Staňkově šestatřicetiletého a třiadvacetiletého muže a osmadvacetiletou ženu. Při domovní prohlídce našli chemikálie a zařízení na výrobu pervitinu, čtyři rostliny konopí, sušenou drť z konopí a větší než malé množství pervitinu, řekla dnes policejní mluvčí Vladislava Čejková.

Policisté obvinili trojici z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což jim hrozí až pět let vězení. Mluvčí nechtěla říci, kolik pervitinu kriminalisté při prohlídce našli, ani kolik ho trojice celkem vyrobila. Podle policistů dva muži a jedna žena vyráběli pervitin v domě nejméně rok a půl pro svoji potřebu i na prodej dalším narkomanům.

Po mladším ze zadržených mužů je tři měsíce vyhlášeno celostátní pátrání pro podezření z majetkové trestné činnosti. Staršího muže, kterého policie považuje za hlavního viníka, už soudy dvakrát za drogové delikty stíhaly a stále je v podmínečné lhůtě.

Domažličtí kriminalisté už letos zlikvidovali varny pervitinu v Domažlicích a na Kdyňsku a obvinili tři muže. Podle neoficiálních informací je varna ve Staňkově asi největší z nich.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání