Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jablonecké vraždy objasněny. Pachatel zemřel

Místo tragédie - chata Jizerka
 (Autor: Jiří Rubeš, Zbyněk Pecák)
Autor: šim - 
28. února 2008
14:37

Úterní dvojnásobná vražda v chatě Jizerka na Jablonecku je objasněna. Pachatel, jež se chtěl oběsit, zemřel v nemocnici. Aktualizováno

Aktualizováno ve 14:32. Kriminalisté objasnili dvojnásobnou vraždu, která se odehrála v úterý brzy ráno v penzionu Jizerka v Nové Vsi na Jablonecku. Zdeněk Čechota (+52) našel v úterý ráno po návratu z Prahy, kde s družkou také podnikal, družku Věru Kratochvílovou (+51) a jejího nového přítele (+50) v restauraci penzionu Jizerka. Neunesl takové setkání a několika ranami, dvě kulky zasáhly hlavy obětí, oba zastřelil z legálně držené pistole. Potom zavolal nevlastní dceři, že se jde zabít. Policisté Čechotu našli oběšeného v chatě v nedaleké Černé Studnici. Lékaři ho sice zachránili, ale naději na přežití mu v turnovské nemocnici moc nedávali. Ráno tam Čechota zemřel. "Podlehl těžkému zranění. Motivem pro vraždu se staly problémy v osobních vztazích," řekla mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová. Vztah mezi Kratochvílovou a kuchařem prý trval od ledna, kdy do penzionu nastoupil. Čechota to věděl a těžce to nesl. Vyřešil to jednou provždy tím nejhorším způsobem. Stal se z něho vrah!


Vražda byla blesk z čistého nebe Tomu, co se stalo v úterý ráno v penzionu Jizerka v Nové Vsi na Nisou, nikdo z místních ani kamarádů Zdeňka Čechoty a jeho družky Věry Kratochvílové nemohl uvěřit. Všichni oba znali roky jako dobré lidi, kteří spolu vycházeli a těšili se, že na horách budou žít spokojeně až do smrti. A přesto... "V lednu jsme poslal esemesku kamarádovi Čechotovi k jeho svátku. Dostal jsem odpověď, která mě překvapila. On a Věra plánovali dál společný život. A teď Zdeněk napsal - 'Utekla mi s kuchařem, po čtyřiadvaceti letech...!' Ještě jsem mu odepsal, ať přijede a všechno probereme, chtěli jsme mu s manželkou pomoci. Vlastně oba byli naši přátelé. Zdeněk byl asi dost zoufalý. Bohužel, vyřešil to tím nejhorším způsobem," řekl Blesku jeho dlouholetý kamarád Franta Lasovský. "Ti dva se znali možná patadvacet let. Po revoluci spolu začali podnikat na Smíchově v autech. Zdeněk byl fakt dříč a strašně pracovitý. Mluvil jsem s ním naposledy minulý týden. Byl po operaci srdce a psychicky na dně. Svěřil se mi, že ho Věra opustila. Takhle to nemělo skončit," dodal další přítel Karel Petrů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání