Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Splašení koně zranili 20 dětí, dvě z nich jsou na tom špatně

Autor: ČTK - 
29. července 2020
07:18

Splašení koně zranili při vyjížďce z hřebčína 20 dětí, které trávily prázdniny v německém Porýní-Falci. Dvě z nich jsou zraněny těžce a musel pro ně letět vrtulník.

S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura DPA. Zraněným dětem je mezi deseti a 14 lety. Hospitalizována se středně těžkými poraněními byla osoba, která je měla na starosti, jakož i další dvě děti. Zbytek zraněných byl ošetřen na místě.

Neštěstí se odehrálo u hřebčína poblíž městečka Annweiler. Koně vycválali do lesa, kde se z dosud neznámých příčin splašili. Všechna zvířata byla podle představitelů tamního okresu Südliche Weinstrasse na děti zvyklá.

Video  Týraným koním z Chomoutova se daří lépe, k původní majitelce se už nevrátí  - Kateřina Lang, Markéta Pivková
Video se připravuje ...

Marcela Sliacka ( 29. července 2020 20:49 )

Každý koňák a každý chovatel jakýkoliv národnosti by si v první řadě měl uvědomit, že každý kůň ať už sebe klidnější se může splašit.I člověk reaguje různě na strach či šok tak i zvířata. Jenže koně mají velikánskou sílu kterou si kolikrát ani neuvědomují.Pro to je maximální obezřetnost na místě a hlavně předvídat co kdyby? A jak se zachovat nebo-li jak tomu zabránit.V první řadě dítě bych do terénu určitě nepustila.Leda ve velké ohradě. Pokud se rozhodnete jezdit na cizím koni tak v první řadě každý majitel koně by Vám měl nechat podepsat papír o vlastní zodpovědnosti a tudíž i následcích v případě rizika.Takže každý chovatel se tím jistí, že jakmile nasednete na jeho koně tak to berete na vlastní riziko.Pokud je to dítě tak tento papír podepíše rodič. Tudíž pokud se dítěti něco stane zodpovídá za něj rodič. Smrt či úraz patří do rizika povolání u každého zvířete.Jsou to živý tvorové nikoliv stroje i oni cítí strach či obavy. Tím chci říct, že je to sice smutné, ale i toto patří k riziku práce s koňmi. A můžete mít třeba vysokou školu chovatelů.Prostě je to riziko které sebou nese každý kdo chce s koňmi či zvířaty pracovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání