Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž (43) na Olomoucku zaútočil na vlastní mámu sekerou! Za pokus o vraždu mu hrozí až 18 let

Muž (43) napadl vlastní matku (65) sekerou: Za pokus o vraždu mu hrozí i 18 let.
Muž (43) napadl vlastní matku (65) sekerou: Za pokus o vraždu mu hrozí i 18 let.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
18. června 2019
09:56

Pěkně dlouhou dobu si může za katrem pobýt muž (43) ze Šumperska v Olomouckém kraji, který podle policie sekerou napadl svou vlastní matku (65). Žena se na poslední chvíli spasila útěkem. Vyšetřovatelé jejího syna obvinili z pokusu o vraždu.

Policie informovala o brutálním incidentu, ke kterému došlo v Olomouckém kraji. „Ve čtvrtek krátce před devatenáctou hodinou jsme přijali oznámení o napadení ženy ze Šumperska. Policisté na místo během pár minut dorazili a od pětašedesátileté ženy zjistili, že na ni doma sekerou zaútočil její třiačtyřicetiletý syn,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Napadená žena jen se štěstím utekla k sousedům, kde se do příjezdu policie ukrývala. Hlídka poté útočníka zadržela. Co ho ale k agresivnímu činu vedlo? Podle kriminalistů neshody v rodině.

„Motivem útoku byly pravděpodobně dlouhodobé spory mezi matkou a synem. Obviněný muž nebyl v minulosti stíhán,“ dodal mluvčí.

Soud posléze ani na moment nezaváhal a muže ve středním věku poslal do vazby, kde si počká na závěr vyšetřování. Byl obviněn z pokusu o vraždu a pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu až osmnáct let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání