Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrhlý únosce znásilňoval batůžkářku (26) v prasečím chlívě: Držel ji na řetězu a hrozil jí smrtí

Autor: shp - 
17. června 2019
19:02

S batohem na zádech chtěla procestovat svět. Jenže když se Belgičanka Davine Arckensová (26) vydala na cestu po Austrálii, málem tam zemřela. Byla znásilněna a sexuálně mučena. Nejhorší chvíle svého života prožila spoutaná v prasečím chlívě.  

Davine sebrala veškerou odvahu a o svém příběhu, který se odehrál v únoru 2017, se rozpovídala v australském televizním pořadu 60 Minutes (60 minut). Když byla na cestách po zemi klokanů, dala si inzerát, že hledá krátkodobou práci. Odepsal jí chovatel Gene Bristow (54) s tím, že Belgičance může nabídnout zaměstnání na své prasečí farmě.

Lehni si a ukaž, že nic nebereš!

Žena souhlasila a odjela autobusem na venkov asi 140 km od města Adelaide na jihu kontinentu. Tam ji Bristow čekal na zastávce a odvezl ji na svou farmu. Cesta trvala celé dvě hodiny. Když byli na místě, farmář se na batůžkářku vrhl. Povalil ji ve chlívě na zem a donutil ji ležet pod záminkou, že si musí prohlédnout, zda nemá na těle stopy po aplikaci drog. Prý v minulosti již omylem zaměstnal drogově závislou ženu.

Davine se vyděsila ještě víc, když na ni únosce vytáhl zbraň. Pistole byla falešná, ale to nemohla vystrašená turistka vědět. Muž jí hrozil se zbraní v ruce a donutil ji, ať se přestane bránit. „Nechala jsem toho, protože jsem si myslela, že když budu dál vzdorovat, tak mě zastřelí. Takže jsem přestala,“ vzpomíná batůžkářka na okamžiky plné hrůzy. Bristow ji přivázal řetězem za nohu a ruku. Svlékl ji a nutil ji, ať zůstane nahá.

Batůžkářce nezkontroloval batoh

Své oběti řekl, že pokud se pokusí utéct, zabije ji. Sebral jí mobilní telefon a odešel. Jenže dívce zapomněl prohledat batoh. V tom měla Davine naštěstí notebook. Když se jí podařilo vysvobodit z provizorních pout, vytáhla laptop a připojila k němu USB wifi modul. Dostala se tak na internet, kde se ihned připojila na facebook. Pomocí sociální sítě začala okamžitě volat o pomoc. Psala rodině, kamarádům i strážcům zákona.

Přijela jsem dvěma přívozy. Nevím, kde jsem. Uvolnila jsem si řetězy. Prosím, zavolej policii,“ napsala dalšímu batůžkářovi Echu Wangovi. Policii informovala o tom, že se na prasečí farmu dostala s únoscem v červeném pickupu. Poté se naoko opět připoutala, aby Bristow nepojal žádné podezření. O den později se strážci zákona objevili na místě. Davine byla volná.

Odsoudili ho na 18 let vězení

Bristow putoval ihned za mříže. Porota ho uznala vinným z únosu, znásilnění, sexuálního násilí a dalšího pokusu o znásilnění. „Z basy se nemůže dostat dříve než za 12,5 roku,“ uvedl web ABC.net.  Jeho oběť se ale patrně z traumatu bude vzpamatovávat ještě déle. 

PetrVesely ( 19. července 2019 20:40 )

Typická smůla, odjedeš z Belgie, myslíš si, že jsi konečně v bezpečné zemi a narazíš na takovýho znásilňovače. To mohla zůstat rovnou doma a ušetřit za cestu.

Super Duper ( 19. června 2019 08:12 )

Nechápu proč lidi chtějí cestovat s batohem po světě do píči .

pepen ( 18. června 2019 07:00 )

Tresty bez návratu na svobodu...a od rána do večera tvrdě makat!!!Tu nejhorší práci,aby prosil Pána Boha...aby chcípnul !!!!Takto by měli skončit všichni zmetkové,kteří vraždí,znásilňují- malé děti a ženy !!!!

Taurus70 ( 17. června 2019 21:50 )

Ten teda byl hodne zvrhly😂😂😂

lokii ( 17. června 2019 20:24 )

Kdy konecne tem mladym holkam dojde, ze to, co delaji, je sice romaticke, strasne nebezpecne.
Sice se stale ohaneji tim, ze "maji prava", ale to si neuvedomuji, ze kdyz dokaze muz zabit dve divky, tak s jednou si poradi jeste snadneji.
Kolik pribehu prave z Australie uz bylo publikovano - presne takovych, jaky zazila tahle divka - jen v tech pribezich v mnoha pripadech figurovali dve osoby - v nekterych dokonce muz a zena a skoncilo to tak, ze muze nasilnik zabil, zenu …. to nemusime rozvadet a kdo vi, jestli se vsem podarilo zachranit se.
Ti nasilnici jsou na svou "akci" pripraveni a obeti jsou ti, kteri jsou prekvapeni - a to hraje velikanskou roli.
Dobre, ze to tentokrat dopadlo tak, jak to dopadlo a tento pribeh by mel byt varovanim ostatnim.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání