Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Známý psychiatr a rocker zemřel pod koly náklaďáku. Kolegové na něho vzpomínají

Autor: ital - 
17. června 2019
09:59

K tragické události došlo ve čtvrtek odpoledne ve slovenské Nitře. Pod koly náklaďáku tu zemřel František Kuzma (†51). Slovensko tak přišlo o dlouholetého primáře, psychiatra a lídra hudební skupiny Dr. Zetor v jedné osobě. Jeho kolegové a členové kapely na něho se slzami v očích vzpomínají.

Známý a oblíbený psychiatr tragicky zahynul při předjíždění, kdy sjížděl z Hlohovecké cesty na nájezd rychlostní silnice R1 v Nitře. „Stála tam kolona aut a on ji předjížděl zprava. Na začátku bylo nákladní auto, které zahýbalo na napojující silnici. Mělo puštěnou směrovku. Oba zatáčeli vpravo. On byl na kole z pravé strany. Srážce se nedalo vyhnout,“ popsal svědek nehody slovenskému portálu Pluska.sk. Ani rychlý zásah záchranářů nedokázal cyklistovi pomoci.

„Bohužel, muž utrpěl poranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová. Tragickou nehodou se nyní zabývá policie.

Lékařovi kolegové se z nešťastné tragédie nedokážou vzpamatovat. „Nesmírně nás zasáhla informace o tom, že nás navždy opustil náš dlouholetý zaměstnanec a dovolím si tvrdit, že i kamarád,“ vyjádřil se ke smutné události lékařský ředitel Fakultní nemocnice Nitra Marián Bakoš. Kuzma v nemocnici pracoval od roku 1992, z toho posledních 9 let jako primář psychiatrické kliniky. Od začátku června přestoupil do nemocnice ve Velkém Záluží na Slovensku.

„Když jsme se na poslední májový den jako kolegové loučili, podal jsem mu ruku a ještě jsem mu říkal: ,Fero, děkuji ti za všechno, co jsi pro tuhle nemocnici a zejména pacienty udělal. Nikdy nevíš, možná se sem ještě vrátíš´,“ doplnil s povzdechem Bakoš.

Naprosto zdrcení jsou také přátelé ze skupiny Dr. Zetor. „Absolutně nevím, co máme povědět. Jsme všichni úplně hotoví. Odešel kus z nás. Je to prostě celé špatně,“ řekl se smutkem člen kapely Petr Hercl, který je známý jako Lepiš. Hlubokou soustrast vyjádřil na své stránce také hokejový klub HK Nitra, jejichž odchovancem je psychiatrův syn Filip, který za klub hrával nejvyšší soutěž.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání