Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Další potíže Smartwings: Letadlo s Čechy se muselo po 40 minutách vrátit zpět do Prahy!

Autor: ital - 
15. června 2019
15:44

V sobotu časně ráno čekalo na cestující společnosti Smartwings v letadle opět nemilé překvapení. Stroj směřující z Letiště Václava Havla do tureckého města Antalya se musel kvůli technické závadě po 40 minutách vrátit zpět do Prahy. To samé se přitom stalo na stejné lince i před týdnem!

Zdá se, jako by problémy leteckou společnost Smartwings stále neopouštěly, ale pevně se jí držely zuby nehty. V sobotu brzy ráno pasažéři letu QS 2622 z Prahy do Antalye (Turecko) znovu zažili nepříjemnosti, když se jejich letoun musel vrátit zpět na Letiště Václava Havla. Potvrdila nám to mluvčí společnosti Smartwings Vladimíra Dufková.

„Posádka letadla americké letecké společnosti, kterou jsme si na tento let najali na posílení kapacity v létě z důvodu uzemnění letadel B 737 MAX, se dnes ráno z preventivních důvodů rozhodla po zhruba 40 minutách po vzletu pro návrat do Prahy,“ napsala nám mluvčí.

„Důvodem byla drobná technická závada, americká posádka vyhodnotila, že z preventivních důvodů bude lepší vrátit se na základnu do Prahy. Zde byla po příletu závada odstraněna,“ vysvětlila Dufková. Zároveň však dodala, že práce s leteckými stroji není vůbec jednoduchá a vyžaduje mimořádné nároky na bezpečnost.

„Smartwings Group denně operuje na 350 letů. Nároky na bezpečnost jsou v letectví mimořádné a letadla létající v EU musí splňovat nejvyšší bezpečnostní normy,“ uvedla mluvčí na závěr.

Další potíže Smartwings: Letadlo s Čechy se 15. června muselo po 40 minutách vrátit na letiště! Další potíže Smartwings: Letadlo s Čechy se 15. června muselo po 40 minutách vrátit na letiště! | FlightRadar24

Společnosti Smartwings se kupí problémy

Česká letecká společnost měla problémy již minulý týden. Páteční let QS 2514 z Prahy do egyptské Hurghady měl zpoždění šest hodin, na vině byla údajná smrt cestující a porucha na GPS systému. „Pár minut před odletem žena zkolabovala, okamžitě přijeli lékaři a hasiči a začali ji oživovat. Bohužel neúspěšně,“ svěřila se v pátek Blesku Iveta, která byla na palubě letadla.

V sobotu 8. června cestující linky QS 2622 rovněž nedoletěli do Turecka tak, jak bylo v plánu. Vraceli se do Prahy na chlup stejně jako pasažéři v tuto sobotu. „40 minut po vzletu se u letadla projevila technická závada na palubním počítači, nejednalo se o závadu, která by ohrožovala bezpečnost letu. Kapitán se v souladu s bezpečnostními předpisy rozhodl pro návrat zpět na letiště v Praze, aby předešel případným dalším komplikacím v Turecku,“ popsala tehdy mluvčí společnosti Smartwings Vladimíra Dufková.

V sobotu 1. června nevzlétlo společností pronajaté letadlo z letu QS 1303 z Kréty do Ostravy kvůli úniku provozní kapaliny. Podle Dufkové se z Kréty vrátilo do Ostravy až o týden později. Letoun v době poruchy neměl ještě barvy společnosti a kvůli bezpečnosti musela být použita hasicí pěna.

pupak_1 ( 16. června 2019 02:14 )

Hlavně, že koupáci přežili.

Mam_vas_u_prdeIe ( 15. června 2019 16:48 )

A tam tě zabije kolo, které z toho letadla upadlo.

Zackel ( 15. června 2019 16:30 )

MAMKA2316 ( 15. června 2019 16:11 )

NEŽ LETĚT S NIMI TO RADEJI POJEDU NA DOVOLENOU U NÁS NEBO NA SLOVENSKO !!§

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání