Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující zvrat v případu vraždy Tomáše (†16): U Judity (16) našli další nůž!

Autor: rc - 
12. června 2019
17:50

Vražda šestnáctiletého studenta Tomáše šokovala celé Slovensko. V případu brutální vraždy, která se stala v Žilině, však nastal další zvrat! Otec obviněné Judity (16) našel v bytě, kde se k činu došlo, další zbraň. V komodě v dětském pokoji své dcery našel další zakrvácený nůž, který policie při ohledávání bytu nezabezpečila.  

Před necelým měsícem otřásla slovenskou Žilinou brutální vražda studenta Tomáše. Šestnáctiletý gymnazista byl ubodán v bytě své kamarádky a spolužačky Judity. Kamarádi se osudného dne sešli v dívčině bytě, aby naplánovali cestu do Londýna, kde měli navštívit Juditinu sestru. Tam už se však nevydali...

Prvotní informace hovořily o falešném odpočtáři elektřiny, který měl zaťukat na dveře Juditina bytu a poté, co dívka otevřela, ji měl napadnout. Na pomoc nebohé dívce měl přispěchat Tomáš, jehož měl posléze muž napadnout nožem a podle nepotvrzených informací mu měl zasadit až jednadvacet ran!

Policie však brzy začala pracovat s jinou verzí. Podle nich Tomáše měla ubodat samotná Judita! Šestnáctiletou dívku posléze policie obvinili z vraždy a zadrželi.

Objevili další nůž

Podle informací webu Nastope.sk v dívčině bytě policie našla zakrvácený nůž s černou rukojetí a čepelí dlouhou 185 mm. Výsledky DNA měly prokázat, že krev patří Tomášovi i Juditě. V případu však posléze nastal další zvrat!

Juditin otec měl v bílé komodě v dětském pokoji nalézt další nůž! Objevil ho koncem května poté, co policie opustila byt a předala ho znovu do rukou Juditiny rodiny. Druhého nože si zřejmě vyšetřovatelé nevšimli a nezabezpečili ho.

Podle dívčina advokáta Rostislava Otruby jde o zvrat ve vyšetřování, který může zásadně změnit jeho směr. Obhájce webu Nastope.sk vysvětlil, že podle něj nenalezení druhého nože při ohledání místa činu značí pochybení kriminalistů a „vzbuzuje značnou míru nedůvěry při získávání důkazů, jejich zkoumání a jejich následné vyhodnocování“. Otruba také uvedl, že podle něj jeho klientka nebyla vzhledem ke své fyzické dispozici brutálního činu tak, jak je popsán v pitevní zprávě, vůbec schopná. Nevylučoval by proto, že na místě byl skutečně někdo třetí.

Judita prozatím zůstává ve vazbě. Její otec však údajně nabídl soudu až 30 tisíc euro (769 200 Kč), aby byla propuštěna na kauci.

Faith ( 13. června 2019 07:19 )

Tak ono taky asi záleží, zda ten nůž byl od krve či nikoliv. Pokud byl od krve, tak silně pochybuji, že by ho otec nastrčil. Kde by vzal chlapcovu krev?

Taurus70 ( 13. června 2019 06:13 )

Kdo neco vi o ohledani mista cinu si musi jen klepat na hlavu,s tim nozem je to uplna hloupost ,bud je to opet novinarska kachna nebo by otec mel okamzite sedet ve vazbe za narusovani vysetrovani a spolu­pacha­telstv­i😵😵😵

Modra_liska ( 13. června 2019 00:07 )

Žádná sušinka to není. V afektu toho schopná byla. A pokud na něj zaútočila nečekaně a způsobila hned napoprvé devastující zranění, nemusel se stihnout ani začít bránit. Moc nevěřím tomu, že by policisté nůž přehlédli, spíš ho nastrčil otec, aby zmátl stopy.

brano34 ( 12. června 2019 22:56 )

Juditin zhrzený ctitel-zabiják bude nejspíš na útěku. Jak daleko?

AliAlice ( 12. června 2019 18:30 )

Tak pokud v mediích informovali,že se Judita k činu přiznala,tak co se řeší...a že by policie nenašla ten druhý nůž,na celkem přístupném místě,tak kdo v tom zase chce dělat paseku ?,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání