Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda taxikářky (†53) ve Žďáru: Policie chytla podezřelého (42)!

Autor: ČTK, lm - 
10. června 2019
10:00

Policie zadržela muže, kterého podezírá z vraždy ženy ve Žďáru nad Sázavou. Dvaačtyřicetiletý muž je od sobotního večera ve vazební věznici v Brně. Podle policie zavraždil 4. června v nelegální herně na náměstí Republiky ve Žďáru nad Sázavou třiapadesátiletou ženu.

Letošní první vraždu na Vysočině začali krajští kriminalisté vyšetřovat v úterý 4. června ráno. Podezřelého zadrželi ve čtvrtek. O den později ho obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy. "K tomuto případu prozatím nebudeme v průběhu vyšetřování poskytovat žádné bližší informace, abychom nemařili účel trestního řízení," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. V případě prokázání viny hrozí muži 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Podle místních je obětí Ukrajinka, která ve Žďáru pracovala jako taxikářka. K útoku na pachatelku došlo údajně v bývalém papírnictví, kde je podle místních nelegální herna. "Vím, že jezdila taxikem. A byla opravdu nadšená. Dělala to ráda," řekla FTV Prima kamarádka zavražděné. Podle místních mohla za činem stát závist.

Loni policisté na Vysočině vyšetřovali tři vraždy nebo pokusy o ni. U jedné z nich, která se stala v říjnu 2018 v Moravských Budějovicích, Krajský soud v Brně uložil obžalovanému čtyřicetiletému Marcelu Formanovi 16,5 roku vězení se zvýšenou ostrahou.

Z vraždy manželky byl loni v listopadu obviněn osmatřicetiletý muž z Třebíče. Jako pokus o vraždu skončil v červnu spor mezi mužem a jeho družkou na Pelhřimovsku. Žena přežila jen díky včasnému zásahu lékařů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání