Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v centru Bratislavy: Celníka Dušana pobodal Martin. Zbloudilá kulka trefila dívku (15)

Autor: DH - 
1. června 2019
18:38

Ve slovenském hlavním městě bylo v pátek večer pořádné rušno. Agresivní muž v Bratislavě nejprve rozbil výlohu, poté pobodal celníka a stihl i vyhrožovat policii. Nakonec se sám nožem dvakrát bodl. Kdo je ale onen muž, kvůli němuž skončila v nemocnici i dívka (15), kterou trefila zbloudilá policejní kulka?

Podle slovenského serveru nastope.sk měl rozruch v centru Bratislavy způsobit obyvatel Petržalky Martin (34). Celý incident odstartovalo to, že hodil dlažební kostku do skleněné výlohy v budově Ministerstva financí. Všemu se snažil zabránit člen ochranky úřadu. Dušan C. (38) byl ale při této snaze útočníkem několikrát pobodán.

Video: Policisté postřelili dívku (15), když zasahovali proti muži, který pobodal celníka

Agresor Martin se následně vydal na sto metrů vzdálenou Obchodní ulici. Cestou vyhrožoval kolemjdoucím. Na místě už ho konfrontovali policisté. „Nejbližší policejní hlídka šla k němu. Výhrůžky pokračovaly nadále, muž se oháněl nožem, byl nebezpečný pro své okolí i samotné policisty, a proto hlídka použila služební zbraň,“ řekla policejní mluvčí Veronika Slamková.

Podle informací serveru Pluska.sk střelili policisté útočníka do nohou. Všemu ale předcházelo to, že se Martin sám dvakrát bodl do břicha.

Bohužel, celý incident se neobešel bez zranění nevinných přihlížejících občanů. Zbloudilý projektil, který buď letěl přímo, nebo se odrazil, zasáhl do oblasti pánve patnáctiletou dívku. Ta skončila v nemocnici. „Bez souhlasu rodičů nezletilých pacientů nemůže nemocnice poskytnout žádné informace o jejich zdravotním stavu,“ odmítla o stavu teenagerky cokoliv sdělit mluvčí nemocnice Dana Kamenická.

Oba pobodaní, oběť i útočník, skončili v bratislavské fakultní nemocnici. „Muži, kteří byli do Univerzitní nemocnice Bratislava včera po poledni převezeni, jsou oba po operaci a ve stabilizovaném stavu. Jeden pacient však i nadále zůstává v umělém spánku a pod dohledem našich lékařů,“ uvedla mluvčí Eva Kliská.

Události z pátečního odpoledne nyní prošetřuje policie. Co bylo motivem Martinova činu, zatím zůstává otázkou.

Video: Policie zpacifikovala útočníka s nožem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání