Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miminko matce (†19) vyřízli z břicha: Chlapeček umírá a táta nemá peníze na léčbu

Autor: chal - 
22. května 2019
09:57

Z neobvyklé krutosti 46leté Clarisy Figuerové z amerického Chicaga tuhne krev v žilách. Žena nemilosrdně uškrtila mladou maminku Marlen Ochou-Uriosguiovou (†19), která byla v devátém měsíci těhotenství, a dítě jí vyřízla z břicha. Chlapeček přežil, ale v nemocnici bojuje o život. Jeho otec Yovani se nevzdává a snaží se vybrat peníze na nákladnou léčbu.

Marlen zmizela letos 23. dubna v den, kdy měla termín porodu. Její nejbližší se tak báli nejen o ni, ale i o miminko. V květnu se ukázalo, že je 19letá žena po smrti a její dítě bojuje o život v nemocnici.

Mladou maminku zavraždila 46letá Clarisa Figuerová, když k ní Marlene přijela koupit dětské oblečení. Clarisa spolu s dcerou Desiree (24) Marlen uškrtila a pak z ní děťátko vyřízla. Clarisin přítel Piotr (40) ženám tělo pomohl odklidit.

Clarisa po vraždě zavolala sanitku s tím, že má poporodní bolesti a její miminko umírá. Zaměstnanci nemocnice vypověděli, že po příjezdu ženě omyli z obličeje krev a provedli jí vyšetření. Clarisin fyzický stav napovídal, že v poslední době vůbec nerodila.

Policisté pak dostali anonymní tip, na základě kterého dítěti i Clarise provedli test DNA. V tu chvíli bylo jasné, že malý není její syn. Skutečný původ dítěte a osud jeho biologické matky se pak ukázal při výslechu na policii.

Život Marlene už nikdo nezachrání, její syn o ten svůj ale statečně bojuje v nemocnici. Šancí příliš nemá, podle lékařů je chlapcův mozek nečinný.

Rodina chlapečka odmítá nechat ho odpojit od přístrojů na podporu života. „Modlíme se v zázrak,“ řekl jeden z rodinných známých deníku Daily Mail.

Ve zlepšení synova stavu doufá i jeho tatínek Yovani, který založil sbírku na portálu GoFundMe, kde veřejnost žádá o 25 tisíc dolarů (578 tisíc korun). Peníze chce použít na lékařskou péči pro syna.

Policisté obvinili Clarisu, Desiree i Piotra z vraždy. Tělo Marlen bylo objeveno 15. května v kontejneru na odpadky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání