Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jurko (†2) se utopil v bazénu: Život ho stálo jen pár vteřin ve vodě

Jurko (†2) spadl do bazénu a utopil se.
Jurko (†2) spadl do bazénu a utopil se.  (Autor: Pluska.sk/pem)
Autor: chal - 
21. května 2019
10:33

Slovenští policisté vyšetřují tragickou smrt dvouletého Jurka z obce Vlkanová. Chlapec v neděli nešťastnou náhodou upadl do zahradního bazénu a i přes rychlou pomoc se utopil. Jeho rodiče Juraj s Mariou jsou podle sousedů vzorní a po synkově smrti se zhroutili.

Stačila malá chvíle a obrovské neštěstí bylo na světě. Malý Jurko si hrál u bazénu na zahradě rodinného domu, pravděpodobně udělal jeden krok do prázdna a spadl do vody.

Chlapcův otec Juraj pro synka okamžitě skočil a vytáhl ho na břeh. Po chvíli na místo dorazili záchranáři. Zdravotníci hocha resuscitovali kolem hodiny, bohužel neúspěšně. I když Jurko ve vodě strávil jen pár vteřin, nepřežil.

Policisté se vzhledem k věku oběti odmítli k případu vyjádřit. „Jde o velmi smutnou a citlivou událost, podrobnější informace k případu nebudeme zveřejňovat. Tragédii policie vyšetřuje,“ sdělila policejní mluvčí Mária Faltániová.

Podle sousedů Jurkovi rodiče určitě neudělali žádnou chybu. „Slyšeli jsme, že se chlapec asi ani nechtěl koupat, jen nešťastně spadl do bazénu a jeho otec ho měl hned vytáhnout. Zřejmě utrpěl šok a napil se tak nešťastně, že chlapečkovi už nepomohla ani hodinová resuscitace,“ pověděla deníku Plus JEDEN DEŇ nejmenovaná sousedka.

Událost zasáhla ve Vlkanové všechny. „Je to velké neštěstí a jsme z toho smutní. Ta rodina je velmi vzorná. Nedokážeme si vysvětlit, co se mohlo stát. Pohřeb bude mít malý Jurko ve středu odpoledne,“ řekl listu starosta obce Antonín Melichar.

Chlapcův otec Juraj prý dlouho nemohl najít pravé štěstí, to se mu povedlo, až když poznal Luciu a narodil se jim Jurko. Jurkovi rodiče jsou zdrcení a skončili v péči psychologů. Kromě zesnulého synka má Lucia ještě dvě další děti, které si Juraj osvojil.

jasnovidec01 ( 21. června 2019 20:18 )

říká ti něco suché utonutí ???né ?tak si to najdi na netu ,opravdu stačí jen pár vteřin nebo ta debilní hra otců házet z náruče dítě do vody... budeš mluvit jinak

.tg.bb ( 21. května 2019 11:33 )

Zalez, prašivino.

antismejd ( 21. května 2019 11:19 )

Nekrmte mě takovýma zprávama z Čobolska.

Modra_liska ( 21. května 2019 10:57 )

Přesně tak, to je totální kravina, musel být pod vodou minuty, rozhodně ne vteřiny. Otec s matkou si jenom kryjou záda, aby nešli sedět.

fido2 ( 21. května 2019 10:40 )

Hned ho vytáhl? To asi nee. To se neutopí ani štěně tak rychle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání