Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trénoval na triatlon? Kluk bez řidičáku chtěl policistům utéct, pak uplavat a nakonec ujet na kole

Trénoval na triatlon? Řidič bez oprávnění utíkal policistům, chtěl uplavat a nakonec ujet na kole (Ilustrační foto)
Trénoval na triatlon? Řidič bez oprávnění utíkal policistům, chtěl uplavat a nakonec ujet na kole (Ilustrační foto)  (Autor: Policie České republiky)
Autor: DH - 
10. května 2019
12:23

Ústečtí policisté měli plné ruce i nohy práce s dopadením neukázněného mladíka (28), který usedl za volant bez papírů. Hlídka věděla, že se jedná o známou firmu, a proto ho chtěla zastavit. Muž se jim však pokusil utéct. Skočil přitom i do řeky a nakonec se chystal ujet na jízdním kole.

K dramatické honičce došlo v Lounech na severu Čech. Osmadvacetiletého muže za volantem vozidla Opel si všimli policisté, a protože věděli, o koho se jedná a že dotyčný nevlastní řidičský průkaz, rozhodli se ho zastavit.

 „Muž na výzvy k zastavení nereagoval, a podle policistů dokonce zrychlil. Vozidlo zastavil až po chvíli v ulici, která se nachází v blízkosti řeky Ohře,“ řekla policejní mluvčí Irena Pilařová. K údivu hlídky pak prchající muž skočil do studené vody a plaval na druhý břeh. „Policisté se nenechali odradit jeho „mokrým úprkem“ a v pronásledování pokračovali na druhém břehu řeky Ohře. Tam muž z vody vyšel ven, přelezl plot a vnikl postupně na několik pozemků,“ dodala Pilařová.

U jedné z nemovitostí se pak prchající muž rozhodl dokončit pomyslný únikový triatlon. Sebral jízdní kolo a chtěl policistům ujet. To už ale nestihl a při přelézání plotu byl zadržen. Byl převezen na oddělení, kde byla přezkoumána jeho příčetnost. „S řidičem provedli dechovou zkoušku, která nepotvrdila přítomnost alkoholu v jeho těle. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní. Muž byl podle výsledku ovlivněn látkami amfetamin a metamfetamin,“ uvedla mluvčí.

Po prolustrování pachatele se ukázalo, že dotyčný skutečně nemá řidičský průkaz, který mu byl odebrán, když vyčerpal všechny body. V minulosti už byl navíc trestaný za majetkovou trestnou činnost. K tomu teď přibude i pár dalších vroubků. „Od kriminalistů si muž vyslechl obvinění z trestných činů porušování domovní svobody, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnila Pilařová, která zároveň uvedla, že byl obviněný vzat do vazby. Hrozí mu odnětí svobody až na tři léta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání