Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na auto táty s dcerkou spadl u Paskova strom: Smrti unikla jen o kousek, místní se bojí

Autor: yks - 
30. dubna 2019
13:49

Šok čekal na řidiče a jeho malou dcerku, když v pondělí večer projížděli Cihelní ulicí, která vede ze severomoravského Paskova do obce Řepiště. Na jejich červenou hondu totiž spadl ohromný kus stromu. Případ, na který upozornili místní obyvatelé, mohl skončit tragicky. 

„Před malou chvílí spadla v ulici Cihelní vedoucí z Paskova do Řepišť v kopci známém jako Balkán velká větev a málem zabila malou holčičku, která byla v autě se svým tátou,“ napsal na svých facebookových stránkách Ivan S. z Paskova. Svůj příspěvek doprovodil fotografiemi, které ilustrují děsivost celé situace. 

„Smrti unikla jen o pár centimetrů,“ napsal Ivan. Jak tvrdí, holčička měla velké štěstí, že není velkého vzrůstu. Podle jeho mínění tato nehoda ilustruje situaci v okolí místa, ale rizikové jsou prý i další lokality.  

Čekáme, kdy zas něco spadne

„Další strom je nahnutý. Situace je podobná na více místech v okolí. Třeba i v dolině na ulici Vratimovská,“ píše Ivan. Podle něj vyvolal incident mezi místními strach.

„Tři roky se každou zimu bojíme, aby větve uschlých velkých stromů nepraskly pod tíhou mokrého sněhu. Musí opravdu dojít k něčemu podobnému, aby se něco udělalo? Nebo je zapotřebí obětovat něčí život?“ ptá se Ivan.

„Bylo to děsivé a ani nevíte, jakou jsme měli radost, že posádka vozu utrpěla jen šok,“ dodal muž pro Blesk.cz.

Problém řešila policie i hasiči

„Mohu potvrdit, že policisté přijali 29. dubna v 19:34 informace o tom, že na Cihelní ulici u Paskova došlo k pádu stromu na jedoucí vůz Honda, řekla Blesku tisková mluvčí frýdecko-místecké policie Eva Michalíková. 

Podle ní k pádu napomohly klimatické podmínky, jejichž vinou patrně došlo k podmáčení terénu. „Silnice byla uzavřena a hasiči odstraňují další stromy, které hrozí zřícením,“ doplnila mluvčí. 

gabreta ( 30. dubna 2019 19:48 )

Takových nebezpečných stromů je kolem silnic a v parcích tisíce.
A zkuste přijít s požadavkem na jejich prořezání a nebo odstranění? Se
zlou se u různých ekologických organizací, které do jednání můžou
vstoupit a nebo se k tomu vyjádřit, potážete!! A když se pak něco stane,
dají ruce pryč!  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání