Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nepřišla na trénink? Znásilníme ji! Tělocvikář šokoval trestem za absenci, padák až po 4 měsících

Autor: chal - 
26. dubna 2019
13:16

Obrovskou vlnu nevole mezi studenty skotské Univerzity v Edinburghu vyvolal na začátku roku vedoucí tamní posilovny. Trenér fitness Ross Brain kolegům napsal, že by za trest znásilňoval ženy, které nepřijdou na domluvený trénink. Univerzita incident vyšetřovala téměř čtyři měsíce a po mohutných studentských protestech vedoucího posilovny vyhodila.

Vedoucí edinburské univerzitní posilovny dostal ve středu padáka za nechutné sexistické chování. Univerzita se tak rozhodla po několikaměsíčním vyšetřování urážlivé zprávy, kterou Ross Brain šokoval své kolegy ve skupinovém chatu v aplikaci WhatsApp.

Brain s nimi probíral, jestli nezavést tresty pro klienty, kteří se zapíší na kurz, a pak se na tréninku neukážou. „Znásilníme ji. Nebo jí dáme na výběr – 600 angličáků, nebo znásilnění,“ vyjádřil se Brain pravděpodobně ke klientce, která se ten den ráno neukázala na lekci.

Když na nechutnou zprávu nikdo nereagoval, trenér si ještě přisadil. „Tak co, nikdo není pro?“ zeptal se. K incidentu došlo loni krátce před Vánocemi, vedení univerzity se o věci dozvědělo v lednu.

Sexistické chování manažera posilovny vyvolalo velkou vlnu nevole. Studenti univerzity zorganizovali petici, ve které žádali, aby Ross Brain dostal vyhazov. Podepsalo ji 800 lidí. Univerzita jim vyhověla 24. dubna a trenér dostal padáka. Zdlouhavé a netransparentní vyšetřování studenty ale příliš neuspokojilo.

Fakt, že Brain na univerzitě skončil až několik měsíců po nahlášení jeho chování, podle kritiků ukazuje pokrytectví vedení univerzity.

„Tento případ se řešil od ledna a uspokojivý závěr přišel až po zásahu studentů, tak to být nemělo. Edinburská univerzita v kampani hrdě bojuje proti sexismu, ale ve skutečnosti se podle toho nechová,“ sdělila deníku Sun 21letá studentka Rosie Taylorová. „Tohle není problém jednoho člověka nebo jedné zprávy, je to chyba celého systému,“ dodala mladá žena.

S Rosie souhlasí i bývalé kolegyně Braina, kterých se jeho nechutná poznámka dotkla. „V prostředí posiloven je sexistické chování časté, nic se nemění. Zaměstnankyně dostaly od jednoho z vedoucích nařízeno nosit upnuté legíny, protože to prý vypadá profesionálně,“ sdělila nejmenovaná pracovnice deníku Sun.

„Chceme naše studenty a zaměstnance ujistit, že tento incident bereme velice vážně. Užívání takového jazyka je odporné a na této univerzitě nemá co dělat,“ sdělil mluvčí vzdělávací instituce.

flora ( 26. dubna 2019 19:55 )

Do Edinburku ještě nedorazily české zvyklosti ? Tady přece už od ZŠ žáček donese papírek od doktora, na střední rovněž a na vysoké jakbysmet. A je navždy na všech školách od tělocviku osvobozen.

Desterz ( 26. dubna 2019 17:26 )

Myslím že pak by k němu chodilo rádo pozdě plno cvičenek

mak ( 26. dubna 2019 13:43 )

Uchylnej vygumovanej p.asak. A muze by trestal jak? Univerzita na tom chtěla vyseteovat co? Vyhazov mel dostat hned.

antismejd ( 26. dubna 2019 11:37 )

už nevypadá jako člověk,ale jako nějakej kyborg.

blond88 ( 25. dubna 2019 21:09 )

Já bych teda k němu pozdě chodila řada

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání