Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lidé létali vzduchem, pak nastalo hrobové ticho! Hrůzná svědectví z autobusu smrti

Autor: chal - 
19. dubna 2019
10:56

Středeční tragickou havárii autobusu s německými turisty na portugalském ostrově Madeira podle všeho mohla způsobit technická závada vozidla. Podle očitých svědků byl autobus neovladatelný a řidič dělal vše pro to, aby havárii zabránil. Bohužel neúspěšně. Nehodu nepřežilo 29 pasažérů. Nejméně 27 dalších se zranilo.

Autobus se zhruba 60 německými turisty kolem půl sedmé večer sjel ze srázu, převrátil se a zastavil se o rodinný dům pod silnicí. Bilance nehody je tragická – 28 lidí zemřelo na místě, minimálně 27 se jich zranilo. Jeden z pasažérů zemřel později v nemocnici.

Podle prvotních informací vše nasvědčuje technické závadě na vozidle. Tuto verzi podporují svědectví jak přeživších, tak místních obyvatel, kteří nehodu viděli. Bezprostředně po nehodě se prý na místě rozhostilo hrobové ticho, které až po chvíli přerušilo sténání zraněných.

„Začaly se ozývat výkřiky, pláč,“ řekla portugalské televizní stanici TVI24 obyvatelka Madeiry Rita Castrová. Svědkyně zpravodajskému kanálu sdělila, že si moc dobře umí představit bezmoc řidiče, který se snažil udělat vše pro to, aby havárii zabránil. Bohužel neúspěšně.

Výpověď Rity Castrové potvrzují i svědectví některých přeživších. „Autobus vyjel a pořád zrychloval. Po pár vteřinách jsme havarovali. Myslím, že selhaly brzdy. Jiný důvod si nedovedu představit,“ řekl pár německých důchodců portugalským médiím Tvi24 a Dnoticias.pt. Jeho manželka vysvětlila, že se s mužem zachránili díky instrukcím, které dostali v letadle. „Řekli nám, že se máme zabalit. Jako děti,“ popsala Němka postup, kdy člověk skloní hlavu ke kolenům a je tak ukrytý mezi sedačkami.

Dvojice z nehody vyvázla prakticky bez škrábnutí. „Oproti ostatním se nám nestalo nic. Není to důležité. Hlavní je, že jsme naživu a spolu. Mnoho lidí tam přišlo o muže nebo ženu. Někteří ani neví, jestli je jejich partner naživu!“ dodala důchodkyně. „Lidé létali vzduchem. Někteří vypadli oknem ven a pak leželi kolem autobusu. Ani moc nebylo slyšet sténání, bylo docela ticho,“ popsali senioři. „Ambulance tu byla rychle,“ uzavřeli.

Ritalesta ( 19. dubna 2019 20:56 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >>>> www.SlimExtrem.com

Belallugosi ( 19. dubna 2019 11:49 )

V dopravních prostředcích bývají pásy aby se nelétalo. Už jen z ohleduplnosti ke spolucestujícím, abych jim neurazil kebuli a nevzal s sebou, je záhodno je používat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání