Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Chlapci (14) zčernala tvář poté, co ho zasáhlo 10 tisíc voltů. Popáleniny má na 40 % těla

Autor: shp - 
10. dubna 2019
19:50

Teprve čtrnáctiletý ukrajinský chlapec Nikita měl více štěstí než rozumu. Vloupal se totiž na pozemek elektrárny s masivním transformátorem. Když si prohlížel elektrické zařízení na místě, kde neměl co dělat, zasáhlo ho 10 tisíc voltů. Hoch utrpěl popáleniny na 40 % těla a zčernal jako uhel.

Nikita řekl policii, která ho našla ohořelého, že se chtěl podívat na pozemku továrny do chatky, v níž se nalézal transformátor. Zranění chlapce jsou obrovská. Lékaři, kteří ho ošetřují, mu přezdívají „nejšťastnější chlapec měsíce“. Diví se totiž, že je vůbec naživu.

Popáleniny má na rukách, krku, hlavě a levém stehnu

Ruce, krk, hlava a levé stehno dítěte byly popáleny. Popáleniny jsou druhého nebo třetího stupně na 30 až 40 procentech jeho těla,“ řekl místní stanici TCH šéf ambulantní stanice Igor Šostov.  Nikita bude potřebovat ustavičnou a několik měsíců trvající zdravotní péči.

Chlapcovo počínání v elektrárně mělo za následek částečný výpadek elektřiny ve městě Záporoží, které má na 800 tisíc obyvatel. Případ vyvolal v regionu velké pozdvižení. „Okusil 10 000 voltů a zázrakem přežil,“ informovala Záporožská novinářská skupina.

Proč byla kabina otevřená?

Otázkou pro regionální energetickou společnost zůstává, jak to, že byla kabina otevřená?,“ dodala. Firma ale tvrdí, že místo bylo dostatečně zabezpečené a všude byly výstražné nápisy. Případem se bude i nadále zabývat policie.  

djaba ( 11. dubna 2019 09:53 )

Zatracený měděný dráty a kabely .

offline ( 10. dubna 2019 22:21 )

To je zázrak, že vůbec někdy jde proud, když si tady tolik spoluobčanů zblízka prohlíží transformátory....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání