Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tereza si najímá drogové eso! Obhájci vrazila nůž do zad

Autor: ital - 
28. března 2019
09:45

Tvrdý verdikt ji srazil na kolena a několik dní nekomunikovala ani se svým právníkem. Tereza Hlůšková (22) zjevně nemůže vydýchat, že si má v pákistánském kriminále odsedět bezmála devět let za pašování heroinu a patrně z toho viní svého právního zástupce! Důvěryhodný zdroj Blesku prozradil, že ho chce vyměnit za opravdové eso ve svém oboru! Má to ale háček...

Celou dobu doufala, že ji zprostí viny, více než rok po zadržení se však dočkala zdrcujícího verdiktu. Tereza Hlůšková (22), kterou loni v lednu zadrželi na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu, si má odsedět osm let a osm měsíců. Mladá Češka dostala kromě trestu odnětí svobody také pokutu ve výši 113.000 pákistánských rupií (asi 18.200 Kč). Jejího údajného „komplice“ Shoaiba Hafeeze Khana však soud viny zprostil pro nedostatek usvědčujících důkazů.

Státní zástupce Aftab Ahmed se chce proti rozsudku odvolat. Trest pro Terezu mu přijde příliš mírný. V plánu to má i Tereza, která se ale po vynesení verdiktu uzavřela před vnějším světem a její právník si stěžoval, že mu neposlala zpět podepsané dokumenty k odvolání. A teď se ukázalo proč!

Tereza odvolání podat plánuje, avšak již za pomoci nového obhájce. Ten minulý ji zřejmě zklamal. „Myslím, že s ním nebyla spokojená, proto chce nového právníka,“ pověděl pro Blesk.cz pákistánský zpravodaj Arshad Ali. „Před dvěma dny prostřednictvím třetí osoby kontaktovala nového obhájce jménem Naveed Khan Afridi,“ dodal.

Podle důvěryhodného zdroje je uvedený právník opravdovou špičkou ve svém oboru. "Naveed Khan je nejvyhlášenějším advokátem pro drogové delikty," vysvětlil Ali. Uzavření dohody s Terezou má však háček. "A proto je jeho odměna velmi vysoká. Nejdříve po ní chce peníze a až pak za ni podá odvolání," dodal novinář.

České ministerstvo zahraničí oznámilo, že udělá všechno pro to, aby si Tereza odpykala trest v Česku, pokud o to požádá. Přestože v současnosti smlouva mezi ČR a Pákistánem o předávání odsouzených neplatí, ministerstvo se jí bude snažit dojednat. Češku však může potkat daleko horší osud, jelikož právník obžaloby chce proti rozsudku podat odvolání a požádat o přísnější trest. Nejraději by viděl Terezu za mřížemi pákistánského vězení na doživotí.

MiaZNemecka ( 29. března 2019 12:23 )

no ono lepsi poslouchat, ze to bude ok nez ze nebude... a kdyz ji hrozi zvyseni trestu, tak si to eso musi najmout. taky ma strach, není to skončené.

MiaZNemecka ( 29. března 2019 12:15 )

paní, chápu, že je to pro vás špatný čin, ale my tady o dalším dění naštěstí nerozhodujeme. snad ceska vlada vi co dela

MiaZNemecka ( 29. března 2019 12:13 )

nedávno proběhlo tiskem ze babicka prodala nebo prodává dum. spekulovalo se, zda to muze souviset...

MiaZNemecka ( 29. března 2019 12:10 )

vy to tady čtěte jako jeden příběh, ale on se opravdu děje. kdo je do jaké míry vinen a není a co je spravedlivé a co není, to nemůžeme posuzovat. soudci mají těžkou práci, ale i moc rozhodovat. stejně jako úředníci na úřadech nebo učitelé o vašich známkách. slečna teď bude mít jiný život. je to její cesta a učení se žít mezi jinou kulturou a snadné to nebude. každá změna je stres a hřích pro ni byly ty peníze a vzhled. toto téma neměla slečna zpracované a vše, co se jí děje, je cesta k sobě samé a k bohu. nikdo ji nemůže ochránit pred jinou kulturou, ledaže by Český stát zazářil a vymyslel dohodu s textem, že se na ni nevztahuje amnestie ani milost a trest je nemůže byt zkrácen. Ale asi je to moc složité vymyslet jak bude přepravována a kdy a co bude nasledovat a nechat přeložit. kdo vi, kde to vázne.... tolik ji rodina chtěla ochránit pred satanem, studovala církevní školu a nezdařilo se. je to také učení pro její blízké. nechat ji dělat chyby, nemít na ni příliš vysoké nároky, vychovávat a nespoléhat se na to, že její cesta bude bez hrbolu... rodina se ji snaží velmi pomoci finančně, ale paradoxně pocit nedostatku financí ji zavedl na tuto cestu. v bibli stoji, ze vse dobře dopadne. a to je důležité

kuropatka ( 29. března 2019 11:34 )

Holka něco vyfasovat musíš Jinak by to vozil každý druhý A je to svinstvo co se nedá omluvit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání