Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Modelka (†34) měla svědčit proti Berlusconimu: Tři možnosti, jak zemřela

Chtěla vypovídat proti Berlusconimu, našli ji mrtvou.
Chtěla vypovídat proti Berlusconimu, našli ji mrtvou.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
21. března 2019
22:52

Smrt marocké modelky, která byla pravidelnou účastnicí divokých večírků pořádaných bývalým italským premiérem Silviem Berlusconim, nezpůsobila směs radioaktivních látek. Vyplývá to z analýzy vzorků odebraných z ledvin a jater zesnulé.

Úmrtí modelky se vyšetřuje jako vražda, prokuratura se nyní kloní k možnosti otravy těžkými kovy. Rozbor krve ukázal zvýšenou hladinu kadmia, chromu, antimonu, kobaltu a molybdenu, napsal ve čtvrtek deník La Repubblica.

Čtyřiatřicetiletá Imán Fadílová zemřela 1. března - měsíc poté, co ji do milánské nemocnice převezli s velkými bolestmi břicha. Před smrtí svým přátelům a svému právníkovi řekla, že byla otrávena. Informace o jejím skonu zveřejnily úřady až minulý pátek. Z prvních částečných testů moči vzešlo podezření, že modelka zemřela na otravu směsí radioaktivních látek.

Vyšetřovatelé nyní pracují se třemi hypotézami: náhodná otrava těžkými kovy, vražda - úmyslná otrava těžkými kovy a vzácné, například autoimunitní onemocnění. Policisté prohledali dům zesnulé ženy, kde žádný zdroj těžkých kovů nenašli.

Maročanka Fadílová svědčila v roce 2012 u milánského soudu v případu, v němž byl z pohlavního styku s nezletilou Maročankou Karimou Mahrúgovou přezdívanou Ruby obžalován expremiér Berlusconi. Fadílová tehdy podrobně popisovala, jak vypadaly párty známé jako bunga-bunga.

V procesu, v němž byla Fadílová svědkyní, nakonec Berlusconiho odsoudili. Po odvolání ale proces skončil v roce 2015 zprošťujícím rozsudkem kvůli nedostatku důkazů. Loni ovšem začal proces, ve kterém Berlusconi čelí obžalobě z uplácení svědků v případu známém jako Rubygate. Sama Fadílová z přijímání úplatků obviněna nebyla, v procesu nicméně vystupovala jako svědkyně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání