Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kočner obviněný z vraždy Kuciaka: SMS o likvidaci č**áka jsem nevěřil! Brání se miliardář Haščák

Aktualizováno -
15. března 2019
14:56
Autor: DH - 
15. března 2019
11:40

To, o čem se spekulovalo minimálně půl roku, je nyní faktem. Kontroverzní slovenský podnikatel Marián Kočner byl obviněn z nájemné vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové. Co ale muže usvědčilo? Podle slovenských médií za to může SMS adresovaná vlivnému podnikateli.

Kočner, který je ve vazbě mimo jiné i za milionové finanční podvody, údajně narazil, když vyšetřovatelé vraždy investigativního novináře získali i mobilní komunikaci mezi ním a jedním z velmi vlivných slovenských podnikatelů. Uvedla to TV Markíza.

„Kočner mu přes telefon pár dní před vraždou Jána Kuciaka expresivně, s použitím vulgarismů, napsal, že pracuje na odstranění nějakého muže,“ tvrdí TV Markíza. Denník N napsal, komu záhadná zpráva na telefonu pípla. Podle něj to byl vlivný slovenský podnikatel a miliardář Jaroslav Haščák.

„Jinak pracuju na odje**ní ču**ka,“ napsal podle Denníku N Kočner Haščákovi. Podle téhož média obdržel následující odpověď: „Povíme si to, až budeme spolu.“

Jaroslav Haščák je spolumajitelem finanční skupiny Penta, která mimo jiné vlastní třeba české vydavatelství Vltava Labe Media, nebo slovenský mediální dům News and Media Holding.

Miliardář spekulace vyvrací. "Nikdy jsem s Mariánem Kočnerem nekomunikoval, a to ani v náznacích, na téma fyzické likvidace jakékoliv osoby. Neměl jsem žádné povědomí o tom, že by Marián Kočner připravoval úkladnou vraždu," uvedl Haščák v prohlášení, které ČTK poskytl mluvčí Penty Martin Danko.

Haščák podle svých slov zásadně odmítá jakékoli spojování své osoby s touto událostí, píše web Pluska.sk.

S Kočnerem se prý potkával nepravidelně. „Nikdy jsme spolu nepodnikali. Vnímal jsem ho jako osobu, která se snaží získat výhody a pozice z toho, že využívá informace a svoji síť kontaktů,“ uvedl Haščák pro Plusku. Kočner prý sms zprávy rozesílal často, ale nikdo jim nepřikládal žádný význam. 

„Byl to způsob, kterým se snažil udržovat kontakt, jejich obsah byl ale často bezvýznamný. Proto jsem takovou komunikaci měl tendenci ukončit s tím, že si to povíme při nejbližším setkání. Tak jsem vnímal i obsah, který v posledních dnech citují média,“ řekl Plusce Haščák.

Haščák se také vymezil proti tomu, že by o připravované likvidaci Kuciaka věděl. „I proto jsem neviděl a dodnes nevidím žádný důvod, kvůli kterému jsem se měl přihlásit na policii po vraždě, která byla spáchána na konci února 2018. Protože jsem s Mariánem Kočnerem taková témata nikdy neřešil, neviděl jsem mezi tragickými událostmi z února a osobou Mariána Kočnera žádnou spojitost a neměl jsem žádné informace či povědomí o něčem, co by mohlo být nápomocno orgánům činným v trestním řízení,“ dodal jednoznačně podnikatel.

Miliardář Haščák byl už dříve podle serveru Pluska.sk nařčen údajnou objednatelkou vraždy Alenou Zs. z toho, že stál v pozadí vraždy investigativního novináře. Údajně měl pomocí svých médií svalit vinu právě na Kočnera, aby tak odpoutal pozornost od své osoby. I tehdy Haščák vše popřel.

jasnovidec01 ( 15. března 2019 20:37 )

sacred10:Teď by bylo dobrý odstranit tebe *** Zlato pojď jdem nato ,o jednoho pisálka míň no a co ?

sacred10 ( 15. března 2019 16:51 )

Teď by bylo dobrý odstranit tebe ***!

prasatkopepicek ( 15. března 2019 16:12 )

Ale ze si Fico umel vybrat souseda... Mohl by zfilmovat pokracovani Muj soused zabijak Vrana k vrane seda, rovny rovneho si hleda...

bersimalinecka ( 15. března 2019 12:32 )

před lety když mi opakovaně lezli zloději na mojí zahradu a pomalu se mi tam zabydlovali ale vždy přede mnou utekli až když jsem je zahlédla a viděla je utíkat pryč zavolala jsem policajty a když toho jednoho přivedli po čase jakoby rekonstrukci apod nepřejte si slyšet co jsem mu přímo před policajtama naslibovala a vyhrožoval že jim zapíchnu kudlu do zad vykulčím je apod.nemakačenka nemají právo na slušné chování občanů.Policajti mě odvedli hodně daleko od něj.U soudu jsem ho potkala zas ale stačila jsem mu říct i když mi zakázali oční kontakt ať se mi vyhne.Diví se někdo když je neustále otravován.Kočnerovi mohly rupnout nervy a to se potom neudrží.Kdo vidí co dokáží pisálkové...Viděla jsem Kuciaka na nějakém videu asi školení stál tam jak tvrdé y a kuňkal když ho ten co to vedl vyzval aby promluvil.Evidentně byl rozhozený,je to celé nějak divné

jasnovidec01 ( 15. března 2019 12:23 )

No co ...odstranili jednoho malého parazita a jako co ?jak dlouho budete s tímhle rádoby novinářem otravovat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání