Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvě sestřičky (5 a 8) bloudily dva dny po lese: Našli je díky cestičce z obalů od tyčinek

Autor: ital - 
4. března 2019
10:16

Dvě malé sestřičky Leia Carricoová (8) a Caroline Carricoová (5) se v pátek odpoledne ztratily v lesích poblíž jejich domu v americkém městě Sacramento v Severní Kalifornii. Záchranáři je našli po téměř dvou dnech bez jakékoliv újmy na zdraví. Policisté to považují v místních podmínkách za zázrak.

Naposledy spatřila obě dívky jejich matka v pátek okolo 14:30, když se jí přišly zeptat, zda se mohou projít po okolí. Přestože jim to nedovolila, později zjistila, že její dcery zmizely. Okolo 18:00 zavolala policii, která okamžitě zahájila pátrání. V sobotu se do akce zapojila i pobřežní stráž, národní stráž a hasiči. V neděli je objevili podle otisků bot a taky obalů müsli tyčinek.

Matka totiž dívkám nakoupila tyčinky, které, jak sama věří, si její dcerky vzaly na cestu do zásoby předtím, než zmizely. Poručík Mike Fridley řekl: „Našli jsme nějaké obaly od müsli tyčinek, které odpovídali těm, jež nakoupila matka holčiček. Po nich jsme se vydali.“

Dívky se podařilo zachráncům nalézt asi po 44 hodinách od jejich zmizení. Vzhledem k drsnému terénu a hustému porostu považovali za naprosto neuvěřitelné, že sestřičky neutrpěly jedinou újmu na zdraví. „Je to zázrak,“ řekl šerif William Honsal. „Tohle je území s extrémním prostředím. Je úžasné, že tam dokázaly být takovou dobu samy.“

Leia i Caroline v místě svého bydliště navštěvují dětský klub, kde se učí schopnostem přežití. To jim pravděpodobně pomohlo i při jejich víkendovém „dobrodružství“.

antismejd ( 4. března 2019 15:39 )

jasná zpráva....ulítlí anarchorodiče..prozatím to dopadlo dobře...

bre-burda ( 4. března 2019 10:59 )

A pak se řekne: "Neodhazujte v přírodě odpadky!"

bre-burda ( 4. března 2019 10:59 )

A pak se řekne: "Neodhazujte v přírodě odpadky!"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání