Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lidé tu kálí z oken! Z ulice v Ústí, kterou uklidili za 3,5 milionu, je zase smetiště

Autor: miv - 
19. března 2019
16:28

Plná odpadků už je zase Sklářská ulice v Ústí nad Labem. Ulice, kterou město před půlrokem nechalo za 3,5 milionu uklidit. Místní tu totiž odpadky opět vyhazují přímo na ulici. A nejen to. Někteří tu dokonce kálí z oken.

„Bagrista odtud utekl, protože mu na hlavě přistálo lejno,“ řekl Blesku Emil Polák (60), který v ulici žije. A toto tu není nic výjimečného. „Podívejte se k oknům na ty tmavé šmouhy, to je od toho,“ doplnil muž. Jeho slova potvrdila také doručovatelka, která tu denně roznáší poštu. „Nemají vodu a někde ani záchodové mísy,“ řekla.

Už neuklidí

Ulici přitom před půlrokem nechalo město za miliony uklidit. A to po mnoha urgencích, ve kterých vyzývalo majitele domů, aby nepořádek uklidil. Ten nereagoval. Dělníci odvezli postupně kolem 1000 tun odpadu. Teď už je tady, zvláště ve vnitrobloku, opět nepořádek.

„Viděli jsme, jak vyhazují odpadky z oken,“ řekla Blesku náměstkyně ústeckého primátora Věra Nechybová. Jeho úředníci se opět snaží apelovat na majitele domu. Ale k ničemu to nevede. Nákladný úklid už magistrát opakovat nebude. Vždyť i za ten první, za vynaložené miliony, byl občany města kritizován.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání