Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Příbramsku došlo k explozi a požáru rodinného domu: Plameny poranily dítě!

Aktualizováno -
26. února 2019
13:13
Autor: DH - 
26. února 2019
11:43

Mohutná exploze a následný požár zaměstnaly v úterý hasiče na Příbramsku. Zranilo se při nich dítě (14), které utrpělo popáleniny na rukou a na nohou. Přestože původní zprávy hovořily o výbuchu plynu, oficiální příčinu neštěstí hasiči dosud nesdělili.

Jedno dítě bylo zraněno při požáru rodinného domu v Březnici na Příbramsku. Podle mluvčí záchranné služby Petry Effenbergerové utrpělo popáleniny zhruba na 13 procentech těla, nejvíce na rukou a nohou.

Mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová řekla, že zraněna byla jedna nezletilá osoba. „Utrpěla popáleniny 1. a 2. stupně na zhruba 13 procentech povrchu těla. To je středně těžké poranění,“ řekla ČTK Effenbergerová. Dítě bylo letecky přepraveno na popáleninové centrum Vinohradské nemocnice.

Záchranáři měli původně informace o více zraněných, vedle dítěte ale nakonec podle Effenbergerové nikdo další nedošel vážné úhony a stav žádné další osoby převoz do nemocnice nevyžadoval.

„Požár byl hlášen jako výbuch plynu, oficiálně ale zatím příčina požáru potvrzena nebyla,“ řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Podle informací, které hasiči uvedli na svém twitteru, v domě totiž vybuchla propan-butanová lahev. „Plynovou lahev nyní ochlazujeme a požár, který vznikl v důsledku výbuchu, hasiči likvidují,“ upřesnila pro iRozhlas mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Informace o požáru v přízemí obytného domu dostali hasiči kolem 10:30. Na místo vyjely tři hasičské jednotky a zamířil tam také záchranářský vrtulník.

zkpetr ( 26. února 2019 13:15 )

[--_Najděte nahy ženy ve vašem městeeě zde : My.Su/Nahy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání