Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skládací židle chlapci (6) z Jablonce usekla prst: Prodávají ji desítky obchodů

Skládací židle chlapečkovi (6) usekla prst: Prodávají ji desítky obchodů (ilustrační foto)
Skládací židle chlapečkovi (6) usekla prst: Prodávají ji desítky obchodů (ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
18. února 2019
09:36

Část prstu usekla teprve šestiletému chlapci z Jablonce nad Nisou obyčejná skládací židle. Ačkoliv má mít nosnost do 100 kilogramů, složila se pod mnohem lehčím dítětem a do konstrukce mu skřípla prst. Dítě podstoupilo operaci a ještě ho čeká další.

Nešťastné Vánoce si prožila rodina z Jablonce nad Nisou - šestiletému synkovi krátce před svátky skládací židle usekla kus prstu! "Syn byl urychleně dovezen do špičkového zařízení Ústav plastické chirurgie ruky a plastické chirurgie Vysoké nad Jizerou," řekla TN.cz maminka chlapečka.

Dvě hodiny lékaři v nemocnici přišívali chlapci amputovaný kus prstu, nakonec se jim to ale úspěšně podařilo. Dítě strávilo v nemocnici několik dní a později ještě docházelo na kontroly. Martýrium ale neskončilo. "Dodnes je syn s prstem v léčení. Čeká ho za několik dní další operace."

Rodina nechápe, jak se židle, která uvádí nosnost do sto kilogramů, mohla pod mnohem lehčím dítětem složit. Podle svého tvrzení ale o celé věci uvědomili prodejní řetězec, kde židli zakoupili. Ne kvůli odškodnému, ale aby mohl obchod varovat ostatní a produkt případně stáhnout z prodeje. To se ale patrně nestane. Stejnou židli navíc prodávají desítky obchodů...

denia ( 18. února 2019 11:44 )

je to skladací židle, pokud někam strkal prsty a mlel se na židli, tak to tak dopadlo. proto rodiče nežádají o odškodnění, ale musí zveřejnit, co? to je na Vás.

PavelSki ( 18. února 2019 11:08 )

Brzké úplné uzdravení chlapci přeji. Moc nešťastná událost. Nosnost s tím ale nemá nic společného, těch 100 kg je oproti deformaci, ohnutí, nohou židle. Zde to vypadá na nedostatečně rozloženou židli, tam pak na hmotnosti nezáleží. Přesto, teoreticky, byla-li snad výrobní vada nebo židle poškozená, tak v uchycení po rozložení, to by také na hmotnosti nezáleželo. Řekl bych, že každá rozkládací/skládací židle musí jít přeci složit po vytažení z úchytů, jinak by tu funkci neměla. Když si sednu na nedostatečně rozloženou nebo poškozenou židli, tak se prostě složí a něco může mezi kovovými součástkami (které "letí" k sobě) skřípnout.

avina ( 18. února 2019 10:45 )

Mám stejnou, černou židli. Skládací - všestranné užití. Lze ji brát sebou i na cesty.Je-li k užívání napavno a pro aktivního chlapce- mohli ho poučit,opatřit….Smůla .

fido2 ( 18. února 2019 09:43 )

Sama určitě ne, nějaký blbec si na ni musel sednout. Zrovna tak mu mohly useknout prst dveře od auta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání