Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženu (91) z Českolipska potrhal agresivní pes: Život jí zachránil Martin s Lenkou, přesto skončila na JIP

Argentinská doga na severu Čech vážně pokousala důchodkyni (ilustrační foto)
Argentinská doga na severu Čech vážně pokousala důchodkyni (ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz, Profimedia.cz)
Autor: chal - 
15. února 2019
18:49

Na Českolipsku došlo k útoku argentinské dogy na 91letou stařenku. Pes ženu napadl, když šla s chodítkem po ulici, kousal ji a vláčel po zemi. Poblíž byl naštěstí pár, který agresivní zvíře odehnal a zabránil tak nejhoršímu. Důchodkyně je hospitalizovaná na jednotce intenzívní péče.

Devadesátnice ze severočeské vesnice Pihel se šla ve čtvrtek po poledni provětrat na čerstvý vzduch. Její procházka ale skončila v nemocnici. Důchodkyni s chodítkem totiž napadl agresivní pes a způsobil jí vážná zranění.

„Srazil ženu k zemi a začal ji kousat a vláčet po zemi,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková. Argentinská doga seniorku pokousala v obličeji, na temeni hlavy a na končetinách.

Brutálního útoku si naštěstí všimla 39letá Lenka se svým přítelem Martinem. Psa se dvojici podařilo odehnat a o zraněnou ženu se pak starala až do příjezdu záchranářů. „Jejich statečný zásah proti rozzuřenému psovi nebyl úplnou samozřejmostí, protože oba riskovali, že se jeho agrese obrátí proti nim. Patří jim velký respekt,“ ocenila hrdiny mluvčí.

Záchranáři pokousanou důchodkyni odvezli na traumatologické oddělení nemocnice v České Lípě. Vzhledem k prožitému stresu je podle Ivany Balákové 91letá žena i ve velmi špatném psychickém stavu.

Podle obyvatel Pihelu to není poprvé, co se dotyčný pes volně pohyboval po obci. Jeho majitel policistům tvrdil, že se to stalo poprvé. Nyní mu hrozí trestní stíhání.  

pupi ( 17. února 2019 18:22 )

Pozor !!! Nosí obušek.

pupi ( 17. února 2019 18:12 )

Tak se předveď.... Kocourek Rostislav Výškovická 178/508 Ostrava ..... HRDINO !!!

sigmae ( 16. února 2019 09:05 )

a taky na hrkající kufr na kolečkách, skateoboard

diskutujici ( 16. února 2019 08:25 )

Hlavne meli toho cokla umlatit tim choditkem. Jednou provzdy.

ki33 ( 16. února 2019 08:21 )

Majitel vysolit minimálně 50 000 Kč pokutu. Jít si sednout natvrdo na rok. A být paní, tak ho zažaluji. Pak by si to snad uvědomil, že něco je špatně. Být to dítě, tak ho pes roztrhal. To není na psa. To je na majitele psa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání