Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Seniora našli mrtvého u Nové Pece: Podezřelá z vraždy je manželka (60)!

Autor: ČTK - 
13. února 2019
18:38

Policie zadržela ženu podezřelou z vraždy seniora, jehož tělo našli lidé v listopadu u Nové Pece na Prachaticku. Zadržená je šedesátiletá manželka zavražděného a pochází z Německa. Žena skončila ve vazbě.

Případný motiv vraždy zatím kriminalisté vyšetřují. ČTK to řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Na případu spolupracovali kriminalisté z Česka, Německa, Rakouska a Velké Británie, jejímž občanem byl zavražděný muž.

Policisté dlouho neznali totožnost seniora, jehož vysvlečené tělo našli na konci listopadu poblíž Schwarzenberského kanálu turisté. Na základě kyčelního implantátu, který muž měl, zjistili, že se jedná o cizince.

„Jihočeští kriminalisté od počátku pracovali s verzí, že zavražděný je možná cizinec. Proto komunikovali s rakouskými i německými kolegy. Tato hypotéza se jim potvrdila a pomocí objevené protézy, cestou mezinárodní policejní spolupráce, Jihočeši zjistili, že mrtvým je státní příslušník Anglie, žijící v Německu u Straubingu,“ uvedl Matzner.

Kriminalisté ženu zadrželi v úterý. Policisté rovněž provedli domovní prohlídku zavražděného i prohlídku podnikatelského objektu ženy v Mnichově. „S ohledem na probíhající vyšetřování podezřelé a prováděné úkony není zatím možné k případu uvádět více podrobností,“ řekl Matzner.

antismejd ( 13. února 2019 19:39 )

absolutně nechápu,jak mohli přijít na jeho identitu. Angličan v Německu...to je skoro nedohledatelné. Angličani jsou totiž lidé bez identity,můžou si vymyslet,že jsou třeba Gogo......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání