Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Martin (†39) odjel za prací do Francie: Místo syna mámě přišla urna!

Matka věří, že jí zavraždili ve Francii syna
Matka věří, že jí zavraždili ve Francii syna  (Autor: Aha!/Pavel Ryšlink)
Autor: rys - 
16. února 2019
12:31

Martin Danis (†39) odjel v říjnu pracovat na stavbu do Francie. Doma v Olomouci na něj mezitím čekala maminka Věra Cinová (60). Místo radosti ze synova návratu ji ale čekal šok. Namísto syna jí totiž přišla urna s popelem a policisté řekli, že pravděpodobně spáchal sebevraždu. Matka však něčemu takovému odmítá uvěřit.

Když Věra Cinová z Olomouce vyslala svého syna Martina za prací do Francie, netušila, že se s ním již nikdy neshledá. „Osmnáctého října jsme se rozloučili a on odjel. Dvaadvacátého října už byl nedostupný a šestadvacátého mi policie oznámila, že ho našli ve Franci utopeného v řece,“ svěřila se truchlící matka deníku Aha!.

V dokumentech prý stálo, že Martinova smrt byla buď nešťastná náhoda, nebo prý spáchal sebevraždu. Policisté prý našli nahé tělo v řece Arve, která teče pod Mont Blancem. Asi tři kilometry proti směru toku leželo na břehu jeho oblečení srovnané do komínku. Podle toho policie usoudila, že se šel zřejmě vykoupat a v ledové vodě následně zahynul. „To je ale nesmysl,“ konstatovala matka. „Já tomu nevěřím, syn se vody bál a nikdy by dobrovolně do řeky nevlezl.“

Nikdo netuší, co se stalo

Martin měl pracovat ve Francii na stavbě, podle šéfa firmy ale z práce nečekaně odešel. „Vím, že na stavbu nastoupil, ale neodpracoval ani jeden den. Odešel z práce s tím, že tam dělat nebude. Nic víc já k případu nevím,“ uvedl Tibor B.

Matka je přesvědčena, že se její syn stal obětí násilného činu. „Sám by si na život nikdy nesáhl. Na oblečení, které mi vrátili, byly šmouhy od trávy a od hlíny, jako kdyby ho někdo vlekl. Pravdu se už asi nikdy nedozvím, protože případ ve Francii uzavřeli a tělo hned spálili,“ řekla s povzdechem Věra. „Pokud by ale někdo z jeho kamarádů nebo spolupracovníků něco věděl, co by alespoň mně pomohlo objasnit, co se tam stalo, byla bych ráda, kdyby se mi ozval,“ dodala na závěr.

fromoutofnowhere ( 16. února 2019 21:54 )

no chudak chlap. presne ako pisete, maju tam toho vela, tak sa uz ani neunuvaju vysetrovat. a same rozpory, pradlo zlozene do kominku, pradlo od travy a hliny...

HledacPravdy ( 16. února 2019 18:24 )

Ne, všichni se tu chytnem za ruce a chcípnem.

Pohybovenadany ( 16. února 2019 17:27 )

Kupte si zhnile maso z Polska

HledacPravdy ( 16. února 2019 17:21 )

Za těch pár šupů musí být člověk ožralej, zfetovanej, v sektě nebo pod vlivem antidepresiv, aby mu práce v ČR voněla.

HledacPravdy ( 16. února 2019 16:48 )

Hm. Živořit v Čechách za 20 tisíc, což sotva pokryje nájem a jídlo a hrát si na to kolik beru peněz a nebo to risknout v zahraničí a třeba "zhebnout"? Mně to nepřipadá jako jednoznačné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání