Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf opavských strážníků údajně shodil podřízeného ze schodů: Případ řeší státní policie

Šéf opavských strážníků údajně shodil podřízeného ze schodů.
Šéf opavských strážníků údajně shodil podřízeného ze schodů.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: chal - 
12. února 2019
18:53

Státní policisté v Opavě vyšetřují kuriózní případ. Přímo v sídle městské policie totiž ředitel strážníků Peter Horváth údajně shodil ze schodů šéfa odborů Davida Kovárníka. O incidentu informoval týdeník Region Opavsko.

Opavské strážníky provází problémy už delší dobu. V roce 2017 proti Peteru Horváthovi vystoupilo 42 z 57 policistů, kteří ředitele a jeho zástupce obvinili ze šikany. Spory se tehdy policistům nevyhnuly ani při projednávání kolektivní smlouvy.

David Kovárník nedávno podstoupil vyšetření u lékaře, který měl posoudit, jestli je strážník schopen pracovat. Kovárník má totiž vleklé problémy s levou rukou, které si přivodil při pracovním úrazu v roce 2011. Policista si totiž při nehodě na služebním motocyklu zlomil zápěstí.

Lékař během několika hodin ale podle zdroje Regionu Opavsko vydal dva protichůdné posudky. Podle prvního měl být Kovárník schopný pracovat s omezením. Jenže už po necelých třech hodinách prý vedení opavských strážníků na stole ležel druhý posudek, který Kovárníka označoval za neschopného pracovat kvůli zdravotnímu stavu.

Podle Regionu Opavsko se tak mělo stát po zásahu Petera Horvátha. „Pan Horváth se po té druhé lékařské zprávě panu Kovárníkovi ozval s tím, že druhý den už nemusí chodit do práce,“ řekl týdeníku Region Opavsko nejmenovaný zdroj s tím, že David Kovárník chtěl rozhodnutí dostat písemně.

Právě při jeho předání mělo dojít k incidentu. Peter Horváth se měl pokusit Kovárníka zastavit při odchodu a oběma rukama chytit za bundu. Když se Kovárník pokusil vysmeknout, upadl ze schodů, nad kterými strážníci stáli.

Policejní ředitel ale tvrdí, že Kovárník upadl bez jeho zavinění. „Z mého pohledu šlo o nešťastnou událost, která se udála zcela bez zavinění druhé osoby,“ sdělil Horváth. Pokud prý bude s případem negativně spojován, učiní veškeré právní kroky ke své obraně. David Kovárník se kvůli napadení ze strany nadřízeného obrátil na státní policii, která případ nyní vyšetřuje.

strejda777 ( 12. února 2019 19:22 )

Lékaře převést někam do hor! A nebo vyhodit! Pokud se nechá ovlivnit a není ochoten podat správný lékařský posudek.....proboha tak kde to jsme?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání