Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kašel za půl milionu! Řidič dostal záchvat, pustil volant a kamion zřídil dva domy

Takhle skončil na Kroměřížsku kamion, jehož řidiče zaskočil silný kašel. Celková škoda je půl milionu korun.
Takhle skončil na Kroměřížsku kamion, jehož řidiče zaskočil silný kašel. Celková škoda je půl milionu korun.  (Autor: Policie ČR)
Autor: mat - 
8. února 2019
14:48

Na tuhle nehodu nejspíš jen tak nezapomenou policisté a obyvatelé dvou domů v malé vesnici Jestřabice na Kroměřížsku. Šofér (56) kamionu nezvládl zatáčku, neovladatelný kolos vyoral koleje do trávníku a zaparkoval na sloupu elektrického vedení, čímž připravil dvě rodiny o elektřinu. 

Vysvětlení karambolu zní neuvěřitelně. „Muž uvedl, že dostal při průjezdu pravotočivou zatáčkou silný kašel a přejel do protisměru,“ řekla policistka Simona Kyšnerová. 

„Při záchvatu kašle určitě ztratil na pár vteřin schopnost řízení. Je to stejné jako hrátky s mobilem za jízdy, i když tady nejde o vědomý risk,“ poznamenal mluvčí Ústředního automotoklubu (ÚAMK) Igor Sirota. 

Šoférovi může při vyšetřování přitížit, pokud se zjistí, že se vydal na cestu nemocný. „Zákon jasně říká, že každý řidič zodpovídá za svůj zdravotní stav. Pokud bude uznán viníkem, hrozí krácení pojistného plnění ze strany pojišťovny. Rozdíl může po řidiči požadovat jeho zaměstnavatel,“ dodal Sirota.

Pár vteřin kašle a půlmilionová škoda

Co se během záchvatu kašle stalo? Kamion zničil trávník a dlažbu před domem, porazil směrové sloupky, dřeviny a stromy, poškodil sloup elektrického vedení, čímž došlo k vytržení střešního kotvení drátů elektrického vedení a k poškození střešní krytiny u dvou domů.   

„Na vozidle vznikla škoda 300 tisíc korun. Poškozením dalšího majetku pak škoda za více jak 200 tisíc korun," shrnula policistka.

VIDEO: Kuriózní nehoda na Pražském okruhu.

petrw ( 8. února 2019 15:41 )

ještě ze chudak neumrel to by mu taky vycetli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání