Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ani slepici bych neublížil! Dvojnásobný vrah Kavický odřízl úřednici Ludmile (†57) hlavu

Autor: ital - 
5. února 2019
17:25

Recidivista Miroslav Kavický (62) měl v roce 2011 společně s další neznámou osobou brutálním způsobem zavraždit Ludmilu (†57) a později jí ještě ukrást okolo 40 000 Kč. Poté, co se proti původnímu rozsudku ze 17. září odvolal, Nejvyšší soud Slovenské republiky jeho žádost zamítl a poslal vraha za mříže na doživotí. Možnost propuštění na svobodu nepřichází v úvahu, jelikož prý neexistuje naděje na Kavického nápravu.

Dvaašedesátiletý Čech Miroslav Kavický již mnoho let přebývá na Slovensku. Jeho trestní rejstřík je dlouhý a notně popsaný. První vraždy se podle internetového portálu  Plus 7 dní dopustil už jako dvacetiletý roku 1978, kdy zkopal svou přítelkyni a hodil ji do potoka. Žena to nepřežila. Několikrát potom stanul před okresními soudy ve Zvoleně, Nitře nebo Žiaru nad Hronom kvůli násilné trestné činnosti a ve vězení prožil většinu života.

V roce 2011 měl ještě s další neidentifikovanou osobou zavraždit pracovnici nebankovní společnosti Provident Financial Ludmilu K. Pomocí telefonu oběť vylákal ven, kde ji usmrtil. Jak přesně to provedl, není známo. Aby policistům ztížil identifikaci oběti, oddělil jí hlavu od těla, znetvořil jí obličej a zpřelámal dlouhé kosti. Poté vnikl do jejího bytu a odnesl si z něj přes 40 000 Kč. Police pozůstatky ženy nalezla až v roce 2016 v rekreační oblasti Nová Baňa.

Prý by nezabil ani slepici

Vraha usvědčil jeho známý Roman K. Rozhořčený Kavický tvrdil, že jde o nedůvěryhodného svědka, který byl navíc v minulosti soudně trestán. „Rok jsem marodil s nohou a nemohl jsem tuto trestnou činnost spáchat. Neměl jsem ani sílu, abych doma zabil slepici, musela to dělat manželka. Jak bych asi mohl spáchat vraždu?“ prohlašuje Kavický, který prý roku 2009 prodělal úraz kolene.

Specializovaný trestní soud v Bánské Bystrici uložil 17. září Kavickému trest doživotního vězení, proti tomu se však odvolal. Obhájce obviněného tvrdil: „Soud hodnotil důkazy jednostranně a v neprospěch mého klienta.“ Dále dodal, že rozsudek je nezákonný, protože prý nebylo prokázáno, že by se jeho klient trestného činu vůbec dopustil. Proto navrhl odvolací instanci, aby původní rozsudek zrušila.

Nejvyšší soud však odvolání zamítl a doživotí potvrdil. „Rozhodnutí soudu pokládáme za správné a zákonné. Prokázalo se, že obžalovaný společně s další osobou přepadli Ludmilu K. ve snaze ji oloupit. Vraždu vykonal obžalovaný Kavický sám. Specializovaný soud správně kvalifikoval trestný čin i výšku trestu,“ uvedl předseda trestního senátu v odůvodnění verdiktu. „Není u něho naděje na nápravu,“ dodal ještě soudce.

sacred10 ( 5. února 2019 19:38 )

Už to tady někdo napsal,já si myslím to samé,že někteří úředníci si zalouží smrt

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání