Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V Thajsku zatkli Čecha, kterého hledal Interpol: Velel policii, tvrdí místní autority

Autor: dce - 
1. února 2019
14:34

V posledních dnech uspořádala thajská policie velkou akci, při které se jim podařilo zadržet několik zločinců z ciziny včetně Čecha Petra B. (55). Ten má na svém účtě loupež ve své domovině. Roky po něm pátral Interpol.

Čecha Petra B. zatkli thajští policisté v pondělí. Spolu s ním v uplynulých dnech zadrželi i Itala Daniela Lollo, který je ve své domovině podezřelý z drogových deliktů. Dále zatkli tři Jihokorejce - jednoho, který se dopustil finančních podvodů, druhý muž s manželkou falšovali pasy a na jejich základě si půjčovali auta, která později prodávali. Třetí Jihokorejec byl zadržen za napadení.

Místní média uvedla, že Čecha hledal Interpol, zatykač byl vydán kvůli přepadení, kterého se Petr B. měl v Česku dopustit. Po zločinu zemi opustil a utekl do Thajska. "Můžeme potvrdit, že dne 28. 1. 2019 byl ve městě Pattaya zadržen český občan a následně převezen do Bangkoku do detenčního centra, kde čeká na deportaci. Ministerstvo zahraničních věcí ČR je se zadrženým v kontaktu skrze české velvyslanectví v Bangkoku, které u zadrženého vykonalo konzulární návštěvu," řekl Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničních věcí Robert Řehák.

Podle thajských médií policisté na tiskové konferenci uvedli, že Petr B. je bývalým šéfem speciální policejní jednotky. Mluvčí ministerstva zahraničních věcí tuto informaci nepotvrdil, ani nevyvrátil.

antismejd ( 2. února 2019 16:35 )

nechápu jak ho v takové neuvěřitelné tramtárii mohli najít...??????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání