Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda čerpadlářky Jany (†58): Podezřelé vyslýchali už po činu!

Aktualizováno -
16. ledna 2019
15:37
Autor: chal - 
16. ledna 2019
15:12

Středočeští policisté na středeční tiskové konferenci zveřejnili bližší informace k případu vraždy čerpadlářky Jany Š. (†58). Kriminalisté v případu zahájili trestní řízení, starší David Š. (32) byl obviněn z vraždy a hrozí mu 15 až 25 let. Druhý ze zadržených byl obviněn z loupeže a hrozí mu dva až 10 let. Oba podezřelé kriminalisté mezi prosincovou vraždou a pondělním zadržením vyslýchali.

Vyšetřovatelé potvrdili, že oba zadržení za sebou mají pestrou kriminální minulost. Podle nich má jít o „známé firmy“, které se pohybují v kriminálním prostředí. Jejich jména se v souvislosti s případem objevovala v podstatě od začátku vyšetřování. Oba muži byli kvůli případu dokonce na výslechu. „Na základě dalších šetření a výslechů dalších svědků jsme se v pondělí utvrdili v tom, že jsme na správné stopě a okolo 16. hodiny jsme si byli na 110 % jistí,“ řekl vedoucí odboru obecné kriminality Aleš Pavlík.

První zatčení proběhlo v pondělí krátce po šesté odpoledne v Kralupech nad Vltavou. Tímto zadrženým má být 26letý Ivan H., který při přepadení nestřílel. Policisté zahájili trestní řízení a Ivanovi H. hrozí za loupež dva až deset let vězení.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zatčení Davida Š. proběhlo po desáté večer pod taktovkou zásahové jednotky, policisté si totiž nebyli jistí, jestli není podezřelý ozbrojený. Právě David Š. měl totiž při přepadení střílet. V době zásahu byly v objektu další osoby. 

Policisté státnímu zástupci přednesli návrh na vzetí podezřelých do vazby a ten jim vyhověl. O jejich návrhu bude mělnický soud rozhodovat ve čtvrtek dopoledne.

„Jeden ze zadržených je vícekrát trestaný, oba mají kriminální minulost,“ dodal Pavlík. Připomněl, že policisté pracovali i s verzí, že jedním z pachatelů je žena, a to kvůli jeho zvláštnímu způsobu chůze, který zachytily kamery. „Dalším šetřením, vyhodnocováním stop a tak podobně jsme tuto verzi vyloučili a dále jsme vyfiltrovali poznatky ... že pachatelem je muž a spolupachatelem je také muž,“ doplnil.

Policisté dostali od veřejnosti stovky podnětů, některé z nich byly bizarní. „Bylo zmíněno, že ta druhá osoba je provozovatel zvláštního arabského tance, nebo že ho den předtím lidé viděli hrát v seriálu na celostátní televizi, tak ty jsme hned vyřazovali,“ sdělil Aleš Pavlík. Některé z poznatků ale prý pomohly ke zdárnému konci vyšetřování a policisté poděkovali veřejnosti i médiím za jejich součinnost.

Pavlík dnes také novinářům řekl, že s podobným případem se za deset let, co působí na krajském ředitelství, ještě nesetkal. Na otázku, zda byla nalezena vražedná zbraň, neodpověděl a nepotvrdil ani informaci, že podezřelého z vraždy policii nahlásil jeho komplic.

Na případu pracovalo podle Pavlíka kolem 50 lidí. Čin byl výjimečný i tím, že pachatelé stříleli po ženě, která se před nimi chtěla schovat a utekla do zadní místnosti čerpací stanice. Případ vyvolal mimořádnou pozornost, sledovali ho nejen lidé z okolních obcí, ale také obsluha čerpacích stanic po celé republice.

pupak_1 ( 16. ledna 2019 19:37 )

Jasně, pyčo. Může za to Havel, jako za všechno. Ty si to taky hoď, jelimane. Jestli nemáš prachy ani na ty dva metry provazu, rád ti ho koupím, ***.

slepik ( 16. ledna 2019 19:26 )

Obnovit trest smrti a oba oběsit!!! A tu partnerku na přerušení ! Dalšího vraha tu nechceme!!!

pekaaaros ( 16. ledna 2019 19:05 )

"Počkejte prosím tady, páni zločinci, dojdu domů ještě pro televizor. Omlouvám se za zdrženíčko."

pupak_1 ( 16. ledna 2019 18:24 )

Proč ty vyfetované ***y neřežou policjti od rána, do večera po palicích urvanou nohou od stolu? Tihle šmejdi si zasluoží jen krutou a bolestivou smrt. Ksindl.

ki33 ( 16. ledna 2019 18:18 )

Zemřela nevinná žena. Příbuzní, aby zešíleli. A tyhle dva ksichty. Hnus. A to se ještě rozmnožuje. Doživotí nebo obnova trestu smrti. Je mi líto toho nenarozeného dítěte, pokud se prokáže vina, a ono se dozví, co jeho otec udělal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání