Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Údajného vraha čerpadlářky Jany Š. (†58) udal prý komplic: Dostal totiž jenom dva tisíce!

Autor: yks - 
16. ledna 2019
10:22

„Ticho před bouří,“ napsal Ivan H. na svůj facebookový profil pouhé dva dny před přepadením benzinky v Nelahozevsi a vraždou tamní čerpadlářky Jany Š. (†58). Podle serveru Novinky.cz právě on udal 30letého nastávajícího otce Davida Š., který měl ženu zastřelit jedinou ranou skrz dveře.

Profily obou mužů se už v pondělí staly terčem řady lidí vyjadřujících svůj odpor k brutálnímu činu a cynismu těch, kdo ho měli spáchat. „On teď dlouho asi na Facebooku nebude,“ soudí Mikuláš na adresu údajného komplice Ivana H. z Kralup nad Vltavou. Právě Ivan údajně v nestřežené chvilce v restauraci prozradil, že měl v loupeži prsty. Podle serveru Novinky.cz se měl zlobit, protože z kořisti po loupežné vraždě údajně dostal pouhé 2000 korun. Tuto verzi nepřímo podporuje také zjištění  Aktu.cz, podle něhož byl Ivan H. v pondělí odpoledne prvním zatčeným.


PŘÍMÝ PŘENOS tiskové konference, na které policie zveřejní další detaily zadržení údajných vrahů pumpařky v Nelahozevsi, sledujte zde>>


O několik hodin později vtrhla zásahová jednotka do řadového domku na okraji obce Vojkovice na Mělnicku. Odvedla odsud 30letého Davida Š., který podle všeho měl být také držitelem smrtící zbraně. V pondělí večer se podle Aktu.cz kriminalisté i s Davidem Š. do Vojkovic vrátili, pravděpodobně proto, aby jim vydal nějaký důkaz, který dosud k dispozici neměli. Hovoří se o tom, že by se mohlo jednat o smrtící zbraň. Ta se totiž do té doby nenašla.

Řadový domek na okraji Vojkovic si podle serveru Lidovky.cz u majitele rekreačního areálu Otokara Preczka pronajal David Š. spolu se svojí přítelkyní, která byla v pokročilém stupni těhotenství. „Sháněli bydlení. Tak jsem je na doporučení místních, kteří je znali a zaručili se za ně, ubytoval. Nepůsobili na mě nijak podezřele,“ řekl Preczek redaktorům Lidovek.

Obyvatelé v regionu vesměs vyjadřují pocit úlevy, že jsou oba údajní nebezpeční pachatelé za katrem. Jednoduše jsem rád,“ komentoval informace o zadržení dvou podezřelých majitel nelahozeveské čerpací stanice Zdeněk Tetour. Pracovnice benzinové pumpy Lada Burdová nepředpokládala, že zdejší noční provoz bude obnoven. Čerpací stanice nyní funguje od 5:00 do 23:00. „Určitě je to skvělé,“ komentovala Burdová pro ČTK policejní informace o zadržení dvou lidí. Doufám, že to jsou oni a že tu kapitolu budeme moci uzavřít, protože to byla tragédie,“ řekl ČTK starosta Nelahozevsi Jakub Brynda. 

Policisté nezveřejnili identitu obou zadržených mužů. Bližší informace však poskytnou na tiskové konferenci, která je naplánovaná na středu odpoledne. Pokud budou zadržení shledáni vinnými, hrozí jim až 20letý, nebo výjimečný trest.

Osmapadesátiletá Jana Š. byla zavražděna při loupežném přepadení 3. prosince. Pachatelé ji zastřelili přes zavřené dveře, přestože se nebránila, naopak se před nimi chtěla schovat a utekla do zadní místnosti čerpací stanice. Odnesli si lup ve výši několika tisícovek a několik dalších drobností. Ženu, která za zavřenými dveřmi patrně upadla do bezvědomí, nechali bez pomoci vykrvácet.

 

Profesor ( 18. ledna 2019 10:38 )

No pokud se prokáže, že dotyčný se opravdu přepadení účastnil a střilel, tak pokud to bylo přes zavřené dveře tak pak už by mělo záležet na advokátovi, zda to bude vražda nebo "jen" zabití. Ale protože je to medializováno, tak bude jasně vražda, protože to lid bude takto požadovat a právo opět může dostat na brusle. Jen pro kritiky mého názoru na právní kvalifikaci, oběti to život nevrátí a odškodné se pozůstalí díky špatné ekonomické situaci viníků, se také nedočkají. Hlavní viník v případě zabití by dostal nižší trest, resp. by asi nemohl dostat výjimečný.

PPP150W ( 16. ledna 2019 20:58 )

Občan Havel pil v soukromí a za svoje. Zeman se potácí ožralý u korunovačních klenotů jako hlava státu. To je taky skutečný život.

sestra ( 16. ledna 2019 16:35 )

TAKOVA VERBEZ SI VUBEC NEZASLOUZI ZIT !!!

akko ( 16. ledna 2019 15:34 )

A proc tem parchantum zakryvate oci...at kazdy vidi o koho jde...

deratizater ( 16. ledna 2019 14:33 )

Na památku té zavražděné čerpadlářky toho ***a polít benzínem a zapálit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání