Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Českou aktivistku zatkli v USA: Kvůli šamponu z konopí!

Autor: chal - 
14. ledna 2019
19:45

Češka Hana Gabrielová dostala na americké Floridě pokutu v přepočtu 11 tisíc korun za to, že u sebe měla produkty z konopí. Policisté v neděli Češku kvůli šamponu a masti dokonce zavřeli na několik hodin do cely. Informoval o tom server HempToday.net.

K zadržení došlo v neděli na mezinárodním letišti Fort Lauderdale-Hollywood, když pes vycvičený na hledání drog vyčenichal kosmetické přípravky z konopí, které s sebou Hana Gabrielová měla. V cele byla Češka zavřena zhruba 3 hodiny, během kterých celníci provedli testy konopných přípravků a zjistili, že obsahují THC.

Česká aktivistka bojující za legalizaci konopí před zatčením na Floridě letěla z Kalifornie do Jižní Ameriky na pracovní cestu. V Kalifornii ani v Jižní Americe mast ani šampon při kontrole nevadily, problém se objevil až při příletu na Floridu.

„Ptala jsem se celníků, na základě jakého zákona mě zadrželi, ale nebyli schopní mi to říct,“ řekla zadržená Češka serveru HempToday.net. „Stále jen opakovali, že je ilegální dovážet THC. Takže jsem dostala pokutu za pašování THC v šamponu a masti,“ dodala Hana Gabrielová.

Policisté po propuštění Češce řekli, že ještě vyvázla lacino, místo 500 dolarů (11 tisíc korun) jí prý mohli napařit až 5 tisíc dolarů (111 tisíc korun)! „Udělali ze mě kriminálnici, protože používám šampon z konopí. To je šílené,“ řekla Hana Gabrielová. „Konopná mast mi pomáhá proti ekzému,“ vysvětlila Češka. Užívání konopí pro lékařské účely bylo na Floridě povoleno v roce 2017.

Hana Gabrielová přednáší o pěstování a využívání konopí, byla také jednou z organizátorů Cannafestu nebo demonstrace za legalizaci konopí Million Marihuana March. V roce 2014 kandidovala do europarlamentu za Stranu zelených. V současnosti pracuje jako jednatelka společnosti zabývající se výrobou produktů z konopí a poradenstvím v této oblasti.

paralenka ( 12. února 2019 22:42 )

Nejsou to deboši?! Konopné produkty se běžně užívají na lupénku, takže potěš koště, užiteční idioti to zřejmě netuší!

cocumysvole ( 14. ledna 2019 20:22 )

A takovýhle typy se cpou do europarlamentu.

krtek. ( 14. ledna 2019 20:16 )

no jasan , co kdyby ten šampon vykouřila

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání