Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Svědectví z požáru, při kterém zahynul školák (†13): Polonahý kamarád běhal kolem hořící chatky, nešlo nic dělat

Autor: DH - 
13. ledna 2019
13:00

V sobotu 12. ledna Českem otřásla zpráva o požáru chatky v Habrovanech na Ústecku, v níž tragicky uhořel teprve třináctiletý kluk. Podle očitého svědectví ženy, která si přála zůstat v anonymitě, byl požár zběsilý a místní měli nejdříve za to, že hoří nedaleké stáje. Až když kolem nich začal v šoku běhat polonahý a popálený starší kamarád oběti, začalo jim docházet, jak krutou scenérii sledují.

Dramatickou situaci v noci z pátku na sobotu 12. ledna vylíčila pro Ústecký Deník místní mladá žena. Právě ona měla zavolat kolem jedenácté hodiny večer hasiče.

„Nejdřív jsem vůbec netušila, že hoří chatka. Myslela jsem, že hoří nějaká stáj, protože tu mají koně, tak jsem původně byla odhodlaná tam jít zachránit koně. Začala jsem blikat na projíždějící auto, které zastavilo, a ten pán mi řekl, že je v těchto místech chatka,“ vypověděla Deníku svědkyně neštěstí.

„Když jsme k chatce přišli, už šlehaly plameny z oken a dveří. Nešlo vůbec nic dělat. Ale to jsme ještě netušili, že je někdo uvnitř,“ doplnila. Jak svědkyně uvádí, chatka se rozhořela velice rychle, střecha se měla propadnout, ještě než na místo dorazily první jednotky dobrovolných hasičů z nedalekých Řehlovic.

Kolem ženy následně proběhl polonahý a těžce zraněný patnáctiletý kamarád uhořelého chlapce. Údajně byl v šoku a měl namířeno pro svého otce a zároveň majitele chatky. Ten měl v době požáru sedět v hospodě.

„Byl v šoku, tak nevěděli, co povídá. Poté, co přišli k té chatce, zjistili, že v ní ten druhý zůstal,“ doplnila svědkyně informaci o tom, jak hasiči zjistili, že v chatce někdo zůstal. V tu chvíli už s tím ale nemohli nic dělat.

kukuku ( 13. ledna 2019 14:27 )

Doporučuju Ti používat háčky, čárky a před odesláním si své dílo přečíst a opravit.

mandat ( 13. ledna 2019 14:10 )

Doporucuji redaktorum Blesku svovo mrazibe, az z toho mrazi vypustit z vaseho eliterarniho slovniku.Kazdy clanek ma nadpis Mrazive svedectvi, informace, ze ktere mrazi. Bezte s tim do haje.

zapletalikovi ( 13. ledna 2019 13:58 )

Blbečku... Co kdyby to byl tvůj kluk? To bys taky tak sršel humorem?

fionora ( 13. ledna 2019 13:42 )

Ubožáku.

slovan1954 ( 13. ledna 2019 13:19 )

Pokračování tradice Jana Palacha...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání