Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hradecká seniorka (63) se zamilovala do falešného námořníka: Poslala mu 400 tisíc!

Žena naletěla falešnému námořníkovi. Vymámil z ní 400 tisíc. (Ilustrační foto)
Žena naletěla falešnému námořníkovi. Vymámil z ní 400 tisíc. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
8. ledna 2019
18:25

Policie na Hradecku řeší další podvod přes sociální sítě. Muž, který se vydával za námořníka, vylákal z třiašedesátileté ženy téměř 400 tisíc korun! V Česku se jedná již o několikátý podobný případ.

Muži zákona přijali oznámení o podezření z podvodného vylákání peněz minulý týden od ženy (63) z Hradecka. Ta uvedla, že se v únoru roku 2018 na sociální síti seznámila s mužem, který o sobě tvrdil, že je námořník a zastupuje svého kapitána. Společně měli plout do Japonska.

S mužem žena komunikovala později především po e-mailu, kde jí dotyčný v dubnu sdělil, že mají na cestě přes Malajsii nějaké problémy s piráty a že musí někam uložit své cennosti včetně 250 tisíc eur (6,4 milionu korun). Na to konto měla žena za údajný balíček doručovaný nejmenovanou přepravní službou zaplatit poplatky bezmála 400 tisíc, které odeslala bezhotovostní platbou. Poslední peníze dotyčná zaslala na letenku.

Muž se od doby svého údajného odletu ale už neozval a poškozená se mu do konce tohoto roku marně snažila dopsat. I proto posléze kontaktovala policii. Pokud kriminalisté neznámého pachatele dopadnou, hrozí mu za trestný čin podvod odnětí svobody na jeden až pět let.

Policie po v pořadí již třetím podobném případu za poslední měsíc apeluje na veřejnost, aby nikomu neznámému neposílala žádné peníze. Natož pak někomu, koho člověk pozná na sociálních sítích. 

antismejd ( 9. ledna 2019 10:14 )

tak už dost!!!!! nesvépravná nána bude otravovat policii a ta bude za peníze daňových poplatníku pracovat na jejím případu. to snad nemyslí nikdo ani na sekundu vážně!!!!!!

cardfalkenau ( 8. ledna 2019 21:17 )

Není, svrbí ji filoména.

cardfalkenau ( 8. ledna 2019 21:15 )

Čím ta ženská přemýšlela, asi filoménou.

montevideo ( 8. ledna 2019 20:24 )

Bože, to je kráááááva ! Zaslouží si to .

auslak ( 8. ledna 2019 19:12 )

Jinak je paní zdravá ? Bože, do čehos to duši dal ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání